VUČIĆ PROGOVORIO O SINU I SPORNOJ FOTOGRAFIJI SA MUNDIJALA: “Neću dozvoliti hajku na Danila, nije uradio NIŠTA LOŠE” (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da njegov stariji sin Danilo, koji je prisustvovao utakmici Svetskog prvenstva u Rusiji u blizini osoba osuđivanih za teška krivična dela, nije učinio ništa nažao bilo kome i dodao da ima problem da mu objasni zbog čega se protiv njega, kako se izrazio, vodi hajka u pojedinim medijima.

Beta/Kolaž

– Nikome moj sin nije ništa ukrao, niti nažao učinio. Za razliku onih čija jedna porodica ima 100 miliona evra bogatstva. Kriv je što je platio kartu u ekonomskoj klasi, za razliku od tih lopuža koje idu biznis klasom do Njujorka i kartu plaćaju 5.000 evra. Nemojte njegove slike da tražite, imam ja svoje slike mnogo gore da vam pokažem… Ali oni ne znaju šta će, jer sam im oduzeo mogućnost da kradu, jer dovodim fabrike, jer radim šest puta više nego moji prethodnici – rekao je Vučić u Pančevu.

Vučić je to novinarima rekao nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj se njegov stariji sin, na utakmici Srbija-Kostarika na Svetskom prvenstvu u Rusiji, nalazi između nekoliko vođa navijača Partizana osudjivanih za teška krivična dela, između ostalog i ubistvo navijača Partizana Ivana Perovića.

On je rekao da mu nije lako da objasni svom sinu zbog čega “su ga napali” što je išao da navija za Srbiju i “što je stajao tri mesta od nekog, iako čak i ne navija za Partizan”.

Vučić je dodao da možda nije uvek najbolji brat i otac, jer ne provodi dovoljno vremena sa svojom porodicom, ali da neće dozvoliti da se vodi hajka protiv njih.

Komentarišući neke najave da bi utakmica koja se igra između Srbije i Švajcarske mogla da predstavlja bezbednosni rizik, s obzirom da za tu ekipu igra dosta Albanaca, Vučić je rekao da je siguran da će se “ruski prijatelji” postarati da sve bude kako treba a i da srpske službe rade svoj posao.

– Ja pozivam sve Srbe sveta i gradjane Srbije da svim srcem navijaju za našu reprezentaciju. Možda je i moj sin kriv što navija za reprezentaciju, za razliku od ovih što mrze sve… Verujem da će da pobede, ali to nije važno, važno je da ostave srce na terenu i daju sve od sebe – rekao je Vučić.