VUČIĆ RAZGOVARAO SA ĐUKANOVIĆEM i poslao poruku: “Nismo se složili ni oko čega, ali…”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, govoreći o razgovoru sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o položaju Srba i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, da se njih dvojica "ni oko čega nisu složili", ali da će nastaviti razgovore.

Beta

“Tražim da na pametan način učinim poziciju srpskog naroda u Crnoj Gori boljom, uz poštovanje SPC. Razume se da je razgovor bio težak, kada dvojica ne mogu da se usaglase u vezi sa ključnim pitanjima o Srbima i SPC u Crnoj Gori. Ali, mi smo istovremeno razumeli da Crnoj Gori ne treba sukob sa Srbijom, kao što ni Srbiji nije potreban sukob sa Crnom Gorom”, izjavio je Vučić za TV Pink u Izrealu, gde se nalazi na komemorativnoj svečanosti povodom 75. godišnjice oslobodjenja nacističkog koncentracionog logora Aušvic-Birkenau.

Komentarišući navode savetnika nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića Mlađana Đorđevića da je “pritisak na SPC i mitropolita Amfilohija zajednički poduhvat Đukanovića i Vučića”, kazao je da mu Amfilohije “nije trn u oku”, a da Đorđević, Dragan Đilas i pokret Dveri ne znaju šta traže i šta rade.

“Na političke besmislice ‘jao, dogovorio se sa Milom Đukanovićem’ neću da odgovaram, to je tako glupo da nemam reči. Neću da šaljem tenkove, nego ćemo da razgovaramo”, dodao je on.