VUČIĆ SE VEČERAS OBRAĆA JAVNOSTI: Tema će biti korona, ali ne samo to

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u 18 časova povodom razgovora o formiranju nove Vlade Republike Srbije, nastavka dijaloga između Beograda i Prištine i planova za suzbijanje epidemije kovid 19.

Printscreen RTS

Konferenciji će prisustvovati ministar finansija Vlade Republike Srbije Siniša Mali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, navodi se u saopštenju službe za saradnju sa medijima.

Na izborima održanim 21. Juna i 1. Jula 2020. godine u parlament je ušlo sedam izbornih lista. Izlaznost na izborima bila je 48,93 odsto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti sastaće se u nedelju, 12. jula, u Briselu. Sastanak Vučića i Hotija održava se u okviru najnovije runde dijaloga Beograda i Prištine i nakon otkazanog sastanka koji je 27. juna trebalo da se održi u Beloj kući uz posredstvo specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela.

Za poslednja 24 sata u Srbiji je zabeleženo novih 289 slučajeva koronavirusa , a preminulo je šest osoba. Na respiratoru su 93 pacijenta. Vanredna situacija proglašena je u 16 opština i gradova.