“VUČIĆ TRAŽI LJUDSKOST”: Nakon vesti da podnosi ostavku OGLASIO SE ZORAN BABIĆ i objasnio – ZAŠTO

Direktor Koridora Srbije Zoran Babić izjavio je da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju zbog saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula.

Zoran Babić
Beta

“Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije”, naveo je Babić u saopštenju koje prenosi TV N1.

On je rekao da su bezbednost i sigurnost bili njegovi ciljevi, i da je to “potpuno jasan motiv” da podnese neopozivu ostavku.

“Za mene kao naprednjaka, kao funkcionera stranke čiji je predsednik Aleksandar Vučić, nije potreban nikakav poziv, nikakva naredba. Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti”, dodao je Babić.

On je naveo i da je to razlika koju pravi SNS, vođena Aleksandrom Vučićem, u društvu i državi.

“Nama se ne naređuje, mi znamo šta treba da činimo”, zaključio je napominjući da “predsedniku, stranci i Srbiji stoji na raspolaganju”, naveo je Babić.