VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE MITROPOLIJI: Evo šta je TAČNO IZJAVIO povodom smrti Amfilohija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas iskreno saučešće sveštenstvu, monaštvu i narodu povodom smrti mitropolita Amfilohija.

Printscreen RTS

“Sve se nadam da ta informacija nije tačna, ako je tačna, njegovoj svetosti patrijarhu SPC, srpskom narodu u Crnoj Gori izražavam saučešće”, kazao je Vučić za B92.net.

Predsednik Vučić uputio je ranije danas telegram saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj povodom smrti mitropolita Amfilohija.

“Povodom tužne vesti o upokojenju Njegovog Visokopreosveštenstva mitropolita Amfilohija, sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu Mitropolije crnogorsko-primorske izražavamo iskreno saučešće u bolu i tuzi”, navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Mitropolit Amfilohije biće sahranjen 1. novembra u kripti Sabornog hrama u Podgorici, saopštio je Episkopski savet.

Povodom vesti o smrti mitropolita Amfilohija stigle su brojne reakcije.

Podsetimo, neki mediji preneli su sinoć da je mitropolit crnogorsko-primorski preminuo usled posledica koronavirusa. Gotovo istovemeno stigao je demanti iz Mitropolije crnogorsko-primorske, odakle je sa saopšteno da vest nije tačna i da je stanje mitropolita stabilno.

Potom je na sajtu MPC preneta izjava doktorke klinike na kojoj se leči mitropolit, koja je saopštila da njegovo stanje jeste ozbiljno ali da je on stabilizovan.

Rano jutros, na sajtu mitropolije javljeno je da se mitropolit Amfilohije upokojio u 08.20.loading...