VUČIĆEVA PORUKA OPONENTIMA: “Spremni smo da raspišemo izbore kad god opozicija to želi”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas svojim političkim oponentima da je spreman da raspiše izbore "kad god oni pomisle da se vreme tajkuna i bede vratilo", kao i da se političkim napadima iz Prištine pridružuju i "napadi iz regiona".

Beta

Vučić je na otvaranju novoizgrađenog Hirurškog bloka Zdravstveng centra u Vranju kazao da će građani tog mesta od ponedeljka moći da vide šta je u bolnici urađeno, što predstavlja poruku da u Vranju ima budućnosti i da oni mogu da dobiju usluge kao u ostalim gradskim centarima u Srbiji.

– Za razliku od nekih koji su sejali korov, danas Vranje ima fabriku YUMCO koji radi, i koja će zapošljavati u predstojećem periodu… Takođe, povećavamo plate da bi medicinski radnici ostali u Srbiji – kazao je Vučić.

Vučić je naveo da Srbija ima veliki demografski problem, da je Vranje u proteklih sedam godina izgubilo 3.000 stanovnika, zbog čega je najavio skori završetak radova na autoputu do Beograda, dovodjenje još jedne fabrike u taj grad i dalje povećanje plata i penzija.

On je naveo da je država do sada izdvojila 500.000 evra za završetak rada na hirurškom bloku, kao i 2,2 miliona evra za njegovo opremanje, a da je Evropska unija u tu namenu uložila 2,65 miliona evra.