VULIN TRAŽI PODRŠKU ČITAVOG NARODA: Na obuku će biti POZIVANI SVI, bez obzira da li su služili vojsku!

vojska srbije
Dnevno.rs/Petar Marković

"Bez obzira na velike napore koje ulaže i Ministarstvo i Vojska, koje ulaže Komanda za obuku, sve to nije dovoljno bez pomoći čitave države i čitavog društva. Zato mi moramo da nađemo načine da ponovo u proces obuke uvedemo i one koji nisu pripadnici vojske" , rekao je ministar Aleksandar Vulin prilikom bilaska kasarne "Topčider" .

 

Vulin je kao jedan od prioriteta označio potrebu Ministarstva odbrane da za potrebe vojske uključi i one koji nisu njeni pripadnici.

– Nijedna vojska na svetu nije dovoljno brojna, i nijedna vojska na svetu nije dovoljno spremna za izazove koji su pred nama ukoliko nema podršku čitavog stanovništva, ukoliko nema podršku svih građana jedne zemlje – rekao je Vulin.

On je prilikom obilaska dodao i to da država mora da razmišlja o načinima i mehanizmima kojima bi vratila obučenost, određene kurseve, određene tehnike kojima bi se “najšire stanovništvo ponovo obučavalo svim onim veštinama i znanjima koja su potrebna da bi se branila zemlja”.

– Komanda za obuku radi izuzetan posao, naša vojska može da se meri sa bilo kojom drugom armijom po nivou i kvalitetu obučenosti, ali bez podrške čitavog naroda, to jednostavno neće biti dovoljno, i Srbi to sebi, sigurno neće dopustiti – rekao je ministar Vulin.