Ona je agenciji Beta rekla da pomaka u istrazi nema, ali da će GI SDP nastaviti da vrši pritisak na Tužilaštvo u Prištini u nadi da će se možda doći do nekih novih saznanja.

– Navršava se 11 meseci od ubistva Olivera Ivanovića, a i dalje ostaje otvoreno pitanje ko ga je ubio – rekla je Ksenija Božović i dodala da smatra da kosovska policija radi sve u pogrešnom smeru.

Podsetila je na nedavno hapšenje Ivanovićeve sekretarice, Silvane Arsović, koje ih je “šokiralo i razočaralo”.

– Za 11 meseci mi nemamo ništa, osim hapšenja njegove sekretarice. Privedena je i zadržana 48 časova u pritvoru. Navodno je tužilac mislio da ona bude svedok oko kamera za koje tvrde da nisu radile 12 dana u stranačkim prostorijama SDP-a. Ona je nakon zadržavanja od 48 časova, saslušana i puštena bez ikakvog papira i obrazloženja – ispričala je Ksenija Božović.

Navela je da je Silvana Arsović u pritvoru doživela niz neprijatnosti od strane inspektora kosovske policije koji su postupali neprofesionalno i nezakonski.

– Postojao je pritisak na nju koji je išao u pravcu da prizna nešto za šta nije kriva – kazala je ona.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara, sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Zvanični Beograd obećao je prve informacije u roku od dve nedelje posle ubistva, ali rezultati istrage još nisu objavljeni.loading...