ZA ČIST VAZDUH: Ministarstvo zaštite životne sredine i domaća kompanija započeli VELIKI EKOLOŠKI PROJEKAT

Opštini Bela Crkva donirane su 133 sadnice lipe, čime je i formalno započeta akcija sadnje u ukupno pet lokalnih samouprava, koju sprovodi kompanija Meridian u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sa ciljem unapređenja kvaliteta životne sredine.

Meridian/Nemanja Dedovic

Predstavnici kompanije Meridian prisustvovali su akciji sadnje zajedno sa šefom kabineta Ministarstva i posebnom savetnicom Sarom Pavkov i državnim sekretarom Robertom Jakšom.

Ministarstvo zaštite životne sredine podržava ovu akciju, jer su za nas važni svako stablo i svaka sadnica. Pošumljavanje i ozelenjavanje su od velikog značaja za unapređenje kvaliteta vazduha, a tom cilju je Ministarstvo iz kojeg dolazim potpuno posvećeno. Hvala kompaniji Meridian što su i oni prepoznali značaj pošumljavanja, što su se uključili i daju svoj doprinos. Samo ako budemo radili zajedno, i država i privatan sektor i građani, možemo da unapredimo kvalitet vazduha i životne sredine – rekla je Pavkov nakon što je sa predsednicom opštine Bela Crkva Violetom Simić, njenim zamenikom Darkom Stanojevim, direktorom DJUP „Belocrkvanska jezera“ Miroslavom Stuparom i članom Opštinskog veća za komunalne delatnosti Danijelom Vujičić, učestvovala u sadnji lipe.

Pored opštine Bela Crkva, akcija će u narednim danima obuhvatiti i Bačku Palanku, Novi Sad, Suboticu i Kikindu. Kompanija Meridian planira da donira ovim lokalnim samoupravama oko 1.000 sadnica. Kako kažu u kompaniji, ovo je samo prva faza, a u naredne tri godine nastaviće se akcije sadnje, a predviđena je i donacija značajnih sredstava lokalnim samoupravama za potrebe planskog uređenja zemljišta i terena na kojima će biti formirani bolji uslovi za “više kiseonika” za buduće generacije.