ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA: Granate iz Drugog svetskog rata iskopane u centru Kragujevca!

Dve artiljerijske granate, za koje se smatra da potiču iz Drugog svetskog rata pronađene su tokom radova u centru Kragujevca, kod bivše zgrade Naftne industrije Srbije, nedaleko od Skupštine grada i brojnih stambenih zgrada i sada su transportovane i čekaju na uništenje.

Kragujevac
Wikipedia/Струјајое

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović je rekao Beti da je jedna granata pronađena prošle srede, a druga juče.

On je rekao da je Uprava dobila prijavu oko 9.00 i da je tim za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava izašao na teren nešto pre 10.00 i utvrdio da je reč o artiljeriskoj granati, kalibra 100 milimetara, za koju se pretpostavlja da potiče iz Drugog svetskog rata.

– Tim je neeksplodirano ubojno sredstvo preuzeo u 10.20, specijalnim vozilom ga transportovao u magacin, gde će biti smešteno do planiranog uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava. Ova granata je identična onoj koja je pronađena i pre nedelju dana na istoj lokaciji – rekao je Kočović.

Iz Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu pozivaju građane da u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva ili sumnjivog predmeta odmah obaveste policiju ili operativni centar Sektora za vanredne situacije pozivom na broj telefona 034 19 85.