ZA NEVEROVATI: Nakon kijameta prošlog vikenda ovog stiže PRAVO PROLEĆE, temperatura kao u maju

U Srbiji u petak umereno oblačno i toplije, povremeno i sa sunčanim periodima. Posle podne i uveče očekuje se povećanje oblačnosti, a na severu ponegde i slaba kiša.

Šetnja
Pixabay.com

Očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra, a krajem dana i tokom noći u košavskom području i na planinama biće jak. Minimalna temperatura od -3 do 2°C, maksimalna dnevna od 5 do 10°C.

U Beogradu u petak umereno oblačno i toplije. Posle podne biće uslova za slabu i kratkotrajnu kišu. Očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra. Minimalna temperatura -1°C, maksimalna dnevna 9°C.

Za vikend u Srbiji umereno do potpuno oblačno i veoma toplo za ovo doba godine. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama sa olujnim udarima, a na jugu Banata sa udarima i preko 100 km/h.

U nedelju uveče vetar u slabljenju, a na jugozapadu Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom. Maksimalna temperatura tokom vikenda kretaće se od 10 do 17°C. U Timočkoj i Negotinskoj Krajini biće hladnije sa slabom sipećom kišom, najavljuje Weather2Umbrella.

Početkom sledeće sedmice u Srbiji se očekuje se oblačno sa kišom i pljuskovima, na višim planinama sa susnežicom i snegom. Temperatura će biti u padu i u ponedeljak će se kretati od 4°C na severozapadu do 15°C na jugoistoku Srbije, a u utorak od 4 do 10°C.

U Beogradu tokom vikenda umereno do potpuno oblačno i veoma toplo za ovo doba godine. Duvaće jak jugoistočni vetar, povremeno i sa olujnim udarima, u nedelju uveče u slabljenju. Maksimalna temperatura do 16°C. U ponedeljak i utorak oblačno i svežije sa kišom. Maksimalna temperatura u padu i u ponedeljak će biti do 8°C, a u utorak do 5°C.