ZA NJIM TRAGA CELA EVROPA: Srpski veslač NESTAO BEZ TRAGA, očajna porodica MOLI ZA POMOĆ! (FOTO)

Martin Mačković
print screen/facebook.com/Anna Mačković

Martin Mačković je nestao u subotu, 12. avgusta u Berlinu, a njegova porodica uputila je apel da ih kontaktiraju svi koji znaju bilo šta o njemu.

Martinova sestra Ana Mačković, prva je uputila apel na društvenim mrežama.

“Ovo je moj 22-godišnji brat Martin Mačković. Njegova porodica i prijatelji izgubili su svaki kontakt sa njim od subote pre podne. Poslednji put je viđen u Belinu. Visok je dva metra, ima zelene oči, kratku tamno plavu kosu i u trenutku nestanka delovao je zbunjeno. Ako bilo ko zna nešto o njegovom kretanju ili bilo kakvu relevantnu informaciju o njemu, neka me kontaktira”, stoji u postu na Fejsbuk profilu sestre Martina Mačkovića.

I Martinova majka se putem društvenih mreža obratila mađarskoj dijaspori u Berlinu. Martin je, kako ona navodi, od subote nedostupan, mobilni telefon je razbio i deaktivirao je svoj Fejsbuk nalog.

Martinovi prijatelji kažu da poslednje što znaju o njemu da je spakovao stvari i da je trebalo da ide za Budimpeštu.

Kako pišu najbliži članovi Martinove porodice mladić je od srede bio sa dva prijatelja, veslača, i oni su istog dana prijavili njegov nestanak policiji u Nemačkoj. Rečeno im je da ga potraže na aerodromu ili kod poznanika i da oni ne mogu ništa. Martinova majka navodi i da je policija poručila da je Nemačka slobodna zemlja u kojoj svako može slobodno da se kreće. Prijatelji su tražili Martina, obišli su putne stanice i bolnice u Berlinu, ali nisu uspeli ništa da saznaju niti da ga pronađu.

Martin Mačković je na nedavnom Svetskom prvenstvu (seniori do 23 godine) u Plovdivu osvojio branzanu medalju zajedno sa Viktorom Pivačom u dvojcu bez kormilara.

Nebojša Jevremović generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije kaže za “Blic” da je na stalnoj vezi sa Martinovim roditeljima, od momenta njegovog nestanka:

– On studira u Kaliforniji, na Berkliju, i sa kolegama sa kojima tamo vesla je bio na proputovanju kroz Evropu. Bili su u Berlinu, i on je tokom noći spakovao svoje stvari i otišao iz smeštaja, a da se nikome nije javio. Od Martinovih prijatelja, roditelji su i saznali da je nestao. Slučaj je prijavljen i nemačkoj i našoj policiji, i svi se nadamo da je sve u redu i da će se Martin pojaviti što pre. On je sjajan momak, vrstan sportista, koji nikada nije napravio nijedan problem, zbog čega nas i čudi da je nestao bez ikakvog objašnjenja – izjavio je Jevremović.