ZA SADA NEPOZNAT UZROK! 16 vatrogasnih brigada gasilo stravičan POŽAR koji je izbio oko ponoći

U luci italijanskog grada Ankona došlo je do velikog požara. "Korijere dela sera" prenosi da se uzrok i dalje ispituje i da nema žrtava ove nezgode.

požar
pixabay

Požar je izbio oko ponoći, a na terenu je bilo 16 vatrogasnih brigada koje su vatru obuzdale oko dva sata noćas. Nema žrtava, a vatra je uništila okolna skladišta i vozila.

Vatrogasci ostaju na terenu radi predostrožonsti, a cela luka i rejon oko nje su zatvoreni. Policija patrolira tim delom grada na jadranskoj obali.

Korijere dela sera piše da je uzrok požara za sada nepoznat, ali da se kao jedna od opcija razmatra eksplozija skladišta acetilena.

Gust dim širio se gradom i bio je vidljiv kilometrima daleko, a oštar smrad može se osetiti u Ankoni, navodi Korijere dela sera.

Nadležni apeluju na građane da ne otvaraju prozore svojih kuća i stanova, a gradski parkovi i javne površine su zatvoreni.

Korisnici društvenih mreža objavili su fotografije požara, poredeći Ankonu sa libanskim Bejrutom, gde je nedavno došlo do velike tragedije kada je eksplodirao amonijum-nitrat.