ZA SVE JE KRIV VOZAČ AUTOBUSA? Otkriven razlog stravične nesreće u kojoj je život izgubilo DESET OSOBA

Prema oceni tužilaštva, vozač je bio umoran i nesposoban za sigurno upravljanje vozilom

Printscreen/Facebook/SBlive

Osumnjičeni 52-godišnji vozač kosovskog autobusa, u čijem je prevrtanju poginulo 10 osoba, u trenutku nesreće bio je umoran i nesposoban za sigurno upravljanje vozilom, izvestili su iz Županijskog državnog tužilaštva u Slavonskom Brodu.

U saopštenju su naveli da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 52-godišnjak 25. jula oko 6.15 sati, protivno Zakonu o bezbednosti prometa na cestama, upravljao autobusom južnom kolovoznom trakom auto-puta A3 kod mesta Sibinj i da se u stanju umora i nesposobnosti za sigurno upravljanje vozilom nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba puta pa je skrenuo u desnu stranu na travnatu površinu s južne strane.

Autobus je izleteo i prevrnuo se na desnu bočnu stranu, pri čemu je poginulo 10 osoba, 10 je povređeno, a reč je o teškim telesnim povredama ili teškim telesnim povredama opasnim po život.

52-godišnji vozač ispitan je u ponedeljak u Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu, a tereti se da je počinio krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće u putnom saobraćaju.

Državno tužilaštvo najavilo je da će sudiji istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu podneti prijedlog da se odredi istražni zatvor.