Za vikend TUMBANJA U SAOBRAĆAJU: Zbog radova na šinama MENJAJU SE TRASE OVIH TRAMVAJSKIH LINIJA

Tramvaj
Dnevno.rs/Petar Marković

I ovog vikenda nas čekaju izmene saobraćaja u Beogradu.

 

Zbog radova na popravci tramvajskih šina (na unutrašnjem krugu „dvojke”) u Ulici 27. marta, raskrsnica sa Ulicom majora Ilića, od subote, 19. novembra, od 7 časova do ponedeljka, 21. novembra, do 3 časa menja se režim rada tramvajskih linija 2, 5, 6 i 10, saopštavaju iz GSP „Beograd”.

Tako će u subotu i nedelju celodnevno tramvaji sa linije 2, na spoljašnjem krugu, saobraćati redovno, a na unutrašnjem krugu neće saobraćati. Tramvajska linija 5 će privremeno biti ukinuta, a 6 pojačana. Tramvaji na liniji 10 saobraćaće na relaciji: Kalemegdan (Donji grad) – Pristanište – Glavna železnička stanica – Trg Slavija – Banjica i nosiće oznaku 10L.

Uspostavlja se privremena autobuska linija 5A na relaciji: Dorćol (SRC „Milan Gale Muškatirović”) – Vukov spomenik. Trasa linije (u oba smera) biće: Tadeuša Košćuška – Cara Dušana – Džordža Vašingtona – 27. marta – Kraljice Marije – Vukov spomenik.

Vozila sa linija 65 i 77, u oba smera, saobraćaće trasom: 27. marta – Džordža Vašingtona – Bulevar despota Stefana – Braće Jugović – Dečanska i dalje redovnim trasama.

Privremeno se ukidaju stajališta „Pravni fakultet” u Beogradskoj ulici, u oba smera, za liniju 10 i „Makedonska”, u oba smera, za linije 65 i 77.

Vozila sa noćnih linija 27N i 32N, u smeru ka Trgu republike, saobraćaće kao vozila sa dnevnih linija 65 i 77, u izmenjenom režimu.

Na izmenjenom delu trase tramvaji će koristiti postojeća stajališta javnog gradskog prevoza.

Ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” izvodiće radove u Užičkoj ulici zbog čega će od 17. do 21. novembra doći do zatvaranja saobraćaja. Radovi će se izvoditi u zoni broja 41, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda. loading...