“ZABAVA” TINEJDŽERA NIKADA NIJE BILA OPASNIJA: Najnoviji trend koji je odneo 6 života, gori je od “Plavog kita”

Voz
Foter: halfrain / photo on flickr

Ovi mladi životi su ugašeni zbog samo jednog cilja - što više lajkova na društvenim mrežama!

 

Nakon plavog kita, bizarne igre koja tinejdžere navodi na samoubistvo, u Rusiji se pojavilo novi trend među mladima koji je za samo sedam dana odneo šest života. Reč je o takozvanom “ultimativnom selfiju”, koji da bi uslikali, dovode sebe u ozbiljnu opasnost.

Starost žrtva je od 10 do 15 godina, a svi su poginuli u poslednjih nedelju dana.

 
Ustinija Zembaktin (10), njen brat Sergej (13), Vladislav Korošinin (13), Marija Svitlenko (15) i Denis Kondakov (17) nastradali su prateći ovaj suludi trend koji podrazumeva slikanje u ekstremnim i opasnim situacijama. Cilj svega ovoga je skupiti što više “lajkova” na društvenim mrežama?!

Troje tinejdžera stradalo je dok su pokušavali da poziraju ispred teretnog voza koji dolazi, dok su ostali stradali u odvojenim incidentima nakon dodirivanja kablova pod visokim naponom.

Ustinija, njen brat Sergej i Vladislav poginuli su na transsibirskoj železnici blizu Vladivostoka 11. juna.

Lera Sengevskaja (13), njihova drugarica koja je prisustvovala tragičnom događaju, rekla je da ih je molila da siđu sa pruge, ali da je nisu poslušali.

Sa njima je, pred vozom koji dolazi, bila Anja Kvatova (13) koju je Lera uspela da povuče i spasi od sigurne smrti. Kvatova je “u teškom, ali stabilnom stanju”, pišu ruski mediji.

Vikala sam na njih: “Sanite! Sklonite se!”. Nisu me čuli. Uspela sam do povučem Anju, ali je voz ipak zakačio. Kada sam dotrčala do Sergeja, on nije disao. Anja je disala. Molila sam je da ne umre – ispričala je Lera kroz suze lokalnim televizijama.

Da je reč o trendu koji se poput “plavog kita” širi celom Rusijom i to zastrašujuće brzo, pokazuje i smrt Marije Svitlenko (15) iz Moskovskog regiona koja je poginula nakon što je se popela na most iznad pruge kako bi dotakla kablove pod naponom. Pala je blizu pruge gde je njeno telo pronađeno 17. juna.

Na sličan način poginuo je i Denis Kondakov četiri vremenske zone dalje, u Novosibirskom regionu. Kondakov (17) je stradao nakon što se popeo na gomilu šljunka gde je dotakao kablove pod naponom. Iz policije je rečeno da je Denis preminuo u bolnici u koju je doveden u teškom stanju sa ozbiljnim opekotinama.

Sergej Kusov poginuo je u regionu Perm nakon što se popeo na trafostanicu. Njegov prijatelj koji je preživeo objasnio je policiji da je reč o “ultimativnom selfiju”.