Zabrinuti roditelj upozorava: Naša beba bi OSTALA BEZ PRSTA da nismo na vreme reagovali!

Infekcija
Facebook/Scott Walker

Tata Skot Volker iz Kanzasa, SAD, odlučio je da upozori sve roditelje na svetu da pripaze na jedan, na prvi pogled, bezopasan simptom, zbog kojeg je njegovo dete umalo ostalo bez prsta na nozi.

 

Skot i njegova supruga Džesika prošle godine dobili su drugu ćerku, malenu Moli. Njena sestrica, trogodišnja Maja bila je oduševljena dolaskom prinove u porodicu.

Moli je, baš kao i njena sestra Maja, rođena nekoliko nedelja pre vremena pa je zadržana u bolnici. Međutim, nakon povratka kući lepo se razvijala i napunila je 5 meseci. Sve je bilo dobro, dok, jedno veče, malena Moli nije počela neutešno da plače.

Bila je presrećna zbog trudnoće, ali kada je otišla na pregled saznala je GORKU ISTINU (FOTO)

Njeni roditelji odmah su shvatili kako nešto nije u redu.

– Proteklih se dana mučila s grčevima u stomaku, ali nikada nije tako plakala. Znali smo kako nešto nije u redu – rekao je Skot.

Bila je jako vruća, pa joj je mama skinula odeću, uključujući i čarapice. Primetila je nešto neobično na njenim nožnim prstićima.

 

Had a small scare this afternoon with Ms. Molly. What happened was new to me, but apparently not totally uncommon, so I...

Posted by Scott Walker on Thursday, January 21, 2016

Oko prstića je imala dlaku kose, toliko snažno zapetljanu da joj se usekla u kožu. Ovakvi slučajevi nisu nepoznati pedijatrima. Iznenađujuće, ali kosa se često ovako zapetlja novorođenoj deci oko prstiju.

Pedijatar Džuli Galombardo kaže kako se takve stvari često događaju i mogu imati ozbiljne posledice, ako se nastale rane ne saniraju na ispravan način.

To je jako bolno i važno je što pre reagovati – rekla je Džuli i pojasnila kako se to može dogoditi na nožnim prstima, ali i na prstima ruke deteta, kao i oko genitalija.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK dečaka koji odseca čoveku glavu izazvao paniku u svetu

Dlaka se, nekako, “uvuče” u čarapice ili rukavice, omota oko prstića i stegne toliko jako da se useče u meso. U slučaju malene Moli, mama je brzo uklonila dlaku s pincetom i makazama.

Skot je zato odlučio da upozori roditelje da im se čak i ovako nešto može dogoditi, pa je sve objavio na Fejsbuku.

Njeni roditelji svesni su koliko je to moglo biti opasno, da nisu na vreme primetili šta se događa. Moli je mogla da dobije infekciju i ostane bez prstića.