ZADAR POD VODOM: Nevreme za DVA SATA donelo više kiše, nego što je palo ZA DVA MESECA (FOTO+VIDEO)

poplava
Twitter/MariE

Obilna kiša u Zadru poplavila je jutros kuće i podrume, a zadarski Županijski centar 112 zatrpan je pozivima građana. Navodi se da je iz Meteorološke stanice Zadar javljeno da je od 8 do 10 sati ujutru u tom gradu palo oko 190 litara kiše po kvadratnom metru što je više nego dvostruko od prosečnih mesečnih padavina od 98 litara.

Zbog jakog nevremena pojedine škole otkazale nastavu, a delovi Zadra su bez struje. Poplavljeni su putevi i ne rade svi semafori na zadarskim saobraćajnicama.

 
Lokalni mediji javljaju da su poplavljeni delovi zadarske bolnice, prokišnjava sportska dvorana “Krešimira Ćosić” i pojedini poslovni prostori.

Navodi se da vatrogasci i radnici vodovoda imaju pune ruke posla. Mobilne mreže imaju povremene prekide u radu baznih stanica.

Nevreme je juče zahvatilo Istru, a danas se proširilo na zadarsko područje. Uzrok tolikim padavinama je veliki oblak koji se “zalepio” za Velebit, a pošto nema vetra, oblak je statičan, pun je vlage i iz njega pada kiša.

Trenutno je taj oblak kao mala nuklearna elektrana – rekao je šef Meteorološke stanice u Zadru Anđelko Vidović i dodao je da će takvo vreme na zadarskom području potrajati do kasnog popodneva.