ZADRŽANA U PRITVORU: Evo šta kaže suprug žene koja je optužena da je polila bebu vrelom vodom

Hitna pomoć
Dnevno.rs

Za I. M. (25) juče je određeno policijsko zadržavanje zbog sumnje da je svojoj jedanaestomesečnoj ćerki Z. M. potopila stopala u vrelu vodu i nanela joj opekotine trećeg stepena.

 

– Dete je dovela majka. Primljena je u Hitnu hiruršku službu, gde su joj konstatovane opekotine trećeg stepena – kaže za „Blic“ izvor iz bolnice u Tiršovoj.

 
On navodi da je beba bila u krvavim čarapicama, kao i da je majka bila u nervnom rastrojstvu.

Rekla je da beba ima opekotine od ujutru, ali da je čekala muža da dođe s posla kako bi je dovela u bolnicu. Nije htela da kaže na koji način su nastale povrede, ali pretpostavljamo da su opekotine od vrele vode. To su veoma duboke i ozbiljne povrede koje ukazuju na to da su bebina stopala bila potopljena u vrelu tečnost – kaže izvor “Blica”.

Lekari su o slučaju odmah obavestili policiju i Centar za socijalni rad. Kako je utvrđeno, I. M. ima još dvoje starije dece, koja su joj oduzeta zbog zanemarivanja.

Kako su saopštili iz MUP-a, žena je uhapšena zbog sumnje da je svom detetu vrelom vodom nanela opekotine. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedena tužilaštvu.

Nevenčani suprug privedene žene, koji je očuh povređenoj devojčici, juče je ispred kuće u beogradskom romskom naselju Mali Leskovac u opštini Palilula bio ljut zbog prisustva novinara.

– Nema nikakvih izjava. Sada sam bio u policiji. Optužuju mi ženu, a ona je nevina – bilo je sve što je očuh nesrećnog deteta rekao po dolasku kući.

Ništa rečitiji nisu bili ni njegov stric i sin iz prvog braka, s kojima smo razgovarali pre dolaska očuha.

Prva komšinica ove porodice od novinara je saznala šta se desilo bebi.

– Nevenčani muž te žene je ovde došao pre tri godine s prvom ženom i petoro dece. Vredan čovek, ali nije se slagao sa ženom pa su se razveli. Ona je otišla i odvela dvoje dece, a kod njega su ostali sin i dve ćerke. Pre tri meseca je doveo ovu ženu, koja je iz Kragujevca. Ta beba nije njegova ćerka, ona je došla s detetom – kaže komšinica.

Neće biti vraćena majci

– O sudbini povređene jedanaestomesečne bebe će odlučivati Centar za socijalni rad. Ipak, sudeći po trenutnoj situaciji, i informacijama kojima sada raspolažemo, ona neće biti vraćena majci – kažu za „Blic“ u Centru za socijalni rad.