ZAKAZANA NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Kada ćemo znati da li se uvode OŠTRIJE MERE?

Sednica Kriznog štaba biće održana sutra u 08.00 sati ujutro.

printscreen/youtube.com/KTV Televizija

Nakon sednice konačno bi trebalo da budu saopštine nove pooštrene mere koje će se u naprednom periodu primenjivati u Srbiji, saznaje Blic.

Prvobitno je bilo najavljeno da će sednica biti održana u 17h, ali je odluka u poslednjem trenutku promenjena i sednica je pomerena za sutra rano ujuro.

Sednicu je danas najavila i premijerka Srbije Ana Brnabić.

– Juče popodne sam razgovarala sa jednim delom medicinskog dela Kriznog štaba. I danas žurim u Beograd da bi razgovarala sa lekarima još jednom, da vidimo šta je moguće da uradimo, pa ćemo doneti mere. Sutra će biti sednica Kriznog štaba – rekla je Brnabić.

Medicinski deo Kriznog štaba, ali i lekari iz kovid bolnica, traže pooštravanje mera i zatvaranje objekata na deset do 15 dana, kako bi se maksimalno smanjili kontakti.

Broj novozaraženih u Srbiji na dnevnom nivou prelazi 4.500, kovid bolnice su pune, od petka je jedan deo KBC Zvezdara ponovo vrćen u kovid sistem, raste broj pacijenata na respiratoru, ali raste i broj umrlih od posledica kovid-19 na dnevnom nivou.

Za nama je vikend tokom koga su radile samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe, sve ostalo bilo je zatvoreno.

Takav je bio i prošli vikend, ali očigledno da to nije dovoljno jer broj novozaraženih nije smanjen.