ZAKAZANO NOVO ROČIŠTE: Evo kada će Belivuk i Miljković konačno odgovarati

Zakazan je novi termin održavanja pripremnog ročišta pred početak suđenja.

Printscreen Youtube/MUP

Veljko Belivuk, Marko Miljkovic i ostali optuženi za pet ubistava, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, promet oružjem i drogom, ponovo bi trebalo da sednu na optuženičku klupu najveće sudnice Specijalnog suda u Beogradu 26. aprila, saznaju mediji.

Kako izvor otkriva, pošto su odbijeni zahtevi Belivuka i Miljkovića za izuzeće tužioca, sudskog veća kao i predsednika suda, zakazan je novi termin održavanja pripremnog ročišta pred početak suđenja.

– Sudsko veće posle prošlonedeljnog odlaganja pripremnog ročišta pred početak suđenja, zbog predloga odbrane, zakazalo je nova tri termina, 26., 27. i 28 april – potvrđeno je medijima.

Podsetimo, prvo pojavljivanje pripadnika organizovane kriminale grupe protiv koje je na 322 strane napisana optužnica za najteža krivična dela, pratile su do sada neviđene mere obezbeđenja. Pred ulazak u sudnicu, zgradu su pregledali pripadnici MUP-a sa obučenim psima za pronalazak eksploziva. U sudnici su, osim optuženih, dovedena dvojica svedoka saradnika, a prisutne su bile i supruge ubijenih.

– Na pripremnom ročištu, tužilaštvo i odbrana trebalo bi da predlože dokaze koji će se izvoditi tokom postupka. Optuženi bi samo kratko trebalo da se izjasne o krivici, a tek kada bude zakazano suđenje, koje će biti otvoreno za javnosti, i da iznesu svoju odbranu – objašnjava sagovornik.