“ZAKLJUČALI ZAKUPLJENE VILE”: Srpskim turistima zbog OVOG PROBLEMA propalo letovanje u Grčkoj!

Problemi S.A.B. travela počeli su kada su vlasnici zakupljenih kuća zaključali svoja vrata, kaže vlasnik agencije Stevan Buđić.

Grčka
pixabay.com

Biuđić je svestan da to putnike koji su ostali bez aranžmana ne zanima, a za Prvu TV je otkrio da su vlasnice četiri kuće, koje je agencija S.A.B. zakupila i platila 100 odsto, zaključale vrata srpskim turistima kada su u njih trebali da uđu i počnu svoje letovanje.

Da bi rešio taj problem, tim turistima je obezbedio alternativni smeštaj, kako ne bi ostali bez letovanja.

– Agencija postoji 26 godina i nije ovo prevarantski stav niti želja da se napravi profit na ovakav način. Dogodilo se to da smo svoje aranžmane prodavali tokom jeseni, zime i proleća i uplaćivali gazdama kuća u Grčkoj. Prva smena 20. maja je bez ikakvih problema letovala, a onda drugu smenu Grci nisu hteli da prime – kaže Buđić.

I tada počinje početak haosa, navodi on.

– Počinje da se priča da S.A.B. nije platio, da loše radi i prodaja aranžmana kreće da opada. Istovremeno iz Grčke od vlasnika kuća kreću zahtevi da se isplata vrši bržom dinamikom nego što je to bilo dogovoreno. Ja ne mogu njima sada da isplatim sve do 15. avgusta – objašnjava vlasnik agencije.

Buđić navodi da je do sada vlasnicima vila u Grčkoj isplatio 550.000 evra, a za 1.200 turista je do 20. jula plaćeno letovanje. 

Ipak, potvrđuje, da je svih 2.249 plaćenih aranžmana otkazano.

Ne sporeći svoju odgovornost za sve što se dogodilo, Buđić kaže da nijedna agencija koja prodaje aranžmane za Grčku nije obezbeđena i da je 11. juna održan sastanak u JUTA na kojem je razgovarano o problematici izbacivanja gostiju iz kuća koje su plaćene i kako da se rešavaju problemi.

– Skupe sam advokate platio u Solunu sada zbog toga – kaže on.

Buđić je kazao da će uz pomoć garancije putovanja biti izdvojena sredstva da bi mogli da se naplate oštećeni turisti do iznosa garancije a to je 300.000 evra.

Dodao je i da je spreman da obezbedi dodatni novac za to, prodajom nekih sredstava agencije, autobusa i slično.

Smatra da će biti nadoknađeno svima između 70 i 100 odsto aranžmana.