“ZALAGAĆU SE ZA UJEDINJENJE OPOZICIJE”: Sergej Trifunović izabran za predsednika PSG!

Glumac Sergej Trifunović izabran je večeras za novog predsednika pokreta Slobodnih gradjana.

Sergej Trifunović
Youtube screenshot

On je sa 60 odsto osvojenih glasova na izbornoj skupštini koja je trajala skoro šest sati pobedio protivkandidata pravnika Aleksandra Olenika.

“Ono na čemu ću ja lično raditi je ujedinjenje opozicije u svakom smislu. Ono što je sigurno jeste da nećemo ući u Savez za Srbiju, jer to nije volja ljudi u PSG, ali to ne znači da ne treba da saradjujemo”, kazao je Trifunović novinarima nakon što je izabran za novog lidera PSG.

On je kazao da o saradnji već razgovara sa kraljevačkim Lokalnim frontom, čiji su članovi nedavno pešačili od Kraljeva do Beograda kako bi učestvovali na protestu povodom godišnjice ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

“Treba stvarati lokalne odbore po Srbiji i ne samo to, čak iako nisu lokalni odbori PSG treba pospešivati stvaranje lokalnih frontova. Ja ne znam šta fali čoveku u Smederevskoj Palanci, to mora da mi nacrta neko iz Smederevske Palanke”, kazao je Trifunović.

Prema njegovim rečima, kadrovska politika, dovodjenje starih i novih članova biće prioritet u njegovom radu.

“Sve počinje sa ljudima, da imate s kim da radite a onda da u toj saradnji nastane nešto što se jako lepo zove Pokret slobodnih gradjana. Želim da oslobodim ljude mraka, straha, beznadja. Osvestiti ljude i vratiti im dostojanstvo da jesu slobodni gradjani”, kazao je on.

Trifunović je naveo i da je odlučio da udje u politiku i da “uništi sebi život” jer su neophodna nova lica, a on će se potruditi da dovede i druga nova lica.

Sergej Trifunović je sa 60 odsto osvojenih glasova na izbornoj skupštini koja je trajala skoro šest sati pobedio protivkandidata pravnika Aleksandra Olenika.

Članovi PSG tajnim glasanjem izabrali su i dva člana predsedništva Petra Miletića i Lidiju Martinović.

Izbor novog predsednika PSG usledio je mesec dana pošto je Saša Janković podneo ostavku na tu funkciju.

PSG je osnovan u maju 2017, nakon što je Saša Janković na predsedničkim izborima kao kandidat grupe gradjana “Za Srbiju bez straha” osvojio oko 15 odsto glasova birača. Medjutim, od osnivanja do danas veći broj istaknutih ličnosti napustio je PSG zbog neslaganja sa politikom lidera.