ŽAO MU ŠTO JE VREĐAO SRBE?! Sin hrvatskog poslanika pušten, izvinio se, pa NASTAVIO SA PROVOKACIJAMA (FOTO)

Sin saborskog poslanika i lokalnog funkcionera HDZ Ivan Đakić izjavio je juče da mu je žao što je na na svom Fejsbuk profilu postavio fotografiju osobe s ustaškim obeležjima koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama, objavili su hrvatski mediji.

Beta/Facebook/Kolaž

Đakić je to kazao novinarima ispred Županijskog suda u Bjelovaru gde je bio na ročištu zbog te objave od 7. januara u kojoj je napisao “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.

“Meni je žao da se to dogodilo, ali svi greše. Da nisam to ja objavio, da je netko drugi objavio, ne biste vi ni digli prašinu, tako da eto”, rekao je Đakić koji je preključe uhapšen.

Županijski sud u Bjelovaru odbio je danas predlog virovitičkog Opštinskog državnog tužilaštva za odredjivanje jednomesečnog pritvora Đakiću, a on je novinarima kazao da su mu određene mere javljanja u Virovitici idućih petnaest dana.

U međuvremenu, Đakić je nastavio sa aktivnostima na Fejsbuku. Hrvatski sajt index.hr prenosi da je njegovu glavnu fotografiju na profilu na Fejsbuku, na kojoj su dva skupocena automobila, komentarisao izvesni Ivan iz Splita koji mu se predstavio kao kolega iz HDZ.

– Nisi ti za Audia ti si tikva za Merđu. Pož od Brata iz HDZ-a Split. Dobro si Srbadiji čestita ko ih j… – napisao je Ivan.

Đakić je odgovorio sa “Pozdrav brate, živi!”, a onda imenjaku iz Splita lajkovao komentar.

Nakon pisanja hrvatskog portala Đakić je obrisao ovaj komentar kao i svoj odgovor.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u sredu da je govor mržnje Ivana Đakića, sina saborskog poslanika i lokalnog funkcionera HDZ “nedopustivo i po zakonu kažnjivo” ponašanje.

SKANDAL ZBOG BOŽIĆNE “ČESTITKE”: Vlada Hrvatske osudila objavu poslanikovog sina (FOTO 18+)