ZAPANJIO SRBIJU: Odbornik NAPREDNJAKA otvorio dušu, pa na sednici “OPLEO” PO SVOJIMA (VIDEO)

Bura se ovih dana podigla u Smederevu zbog izlaganja odbornika SNS Dragutina Mirkovića u gradskom parlamentu. Njegove reči prvo su šokirale njegove kolege, onda mu je oduzeta reč, a nakon što je snimak izlaganja stigao na društvene mreže čitava priča podignuta je na viši nivo.

Printscreen

Dragutin Mirković zvani Mačor, odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini Smedereva, inače iz Drugovca, sela pored ovog grada, svojim izlaganjem na sednici na kojoj se raspravljalo o budžetu, izazvao je buru na društvenim mrežama.

Poslanik vladajuće većine izašao je za govornicu uz odobravanje kolega iz SNS-a ali već posle nekoliko sekundi njegovog izlaganja videlo se da to neće biti uobičajni govor.

– Kolege odbornici, hajde da vas nazovem kolegama, ali to nismo. Poštovani građani Smedereva, znači, govorim isključivo u interesu građana Smedereva, jer su građani želeli da zastupam njih, a ne da zastupam neke nasilnike i kabadahije. Malo pre je pomenuo doktor smisao života. Pa, smisao života je sloboda, najveće blago. I lep život. A mi to nemamo u Srpskoj naprednoj stranci. Što jednom ne izađete i kažete istinu! Ovde ne smeš da kažeš ono što misliš, ali mene niko ne može da zaustavi – rekao je Mirković manje-više šokiranim odbornicima.

Nije poznato šta je odbornika isprovociralo da progovori protiv “svojih”, ali on se nije ovde zaustavio.

– Moj mentalni sklop je veoma jak. Moral i karakter mi je kao temelj, ne može niko da me sruši. Moja porodica je moj najveći ponos. Prete mi na ulici i kažu mi “gotov si”, imaš ćerku koja radi – nastavio je Mirković.

Mirkoviću je predsedavajući u nekoliko navrata oduzimao reč u pokušaju da ga vrati na temu dnevnog reda, ali on se nije dao.

– Svakog dana molim moju decu da idu iz ove zemlje, jer ovde nema budućnosti. Znam za borbu, pravdu i istinu. Znam da radim, imam vinograd, grožđe, jabuke, vino. Ovde ima mnogih odbornika koji nemaju svoj stav i koji ne misle svojom glavom i koji moraju da slušaju naređenja. Ljudi se zajme da bi platili struju. Ja ne mogu da verujem da sam se u SNS zalagao da treba da dođemo na vlast i da pokažemo narodu da smo najbolji i nismo se u tome pokazali, sada svi napadate doktorku Jasnu Avramović koja je bila na listi. Svi ste bili na listi. Kako ćemo sad da ostvarimo plan i program budžeta grada? Ja ću da napustim SNS, meni ta stranka ne treba – istakao je odbornik.

Njegovo čitavo izlaganje pogledajte ovde:

Nakon ovoga Dragutinu Mirkoviću je predsedavajući oduzeo reč jer je, kako kaže, Mirković odbornik liste “SNS Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, a govorio je protiv te liste.

Kako je preneo portal smederevskenovine.rs izvršni odbor Srpske napredne stranke je na vanrednoj sednici nakon ovoga doneo odluku da isključi iz stranke Dragutina Mirkovića jer je “istupao suprotno stavovima naprednjaka, na čijoj je listi i izabran za predstavnika u lokalnom parlamentu”.