ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE: Štetna pojava u kancelariji ubija produktivnost zaposlenih

Loš kvalitet vazduha u zatvorenim prostorijama može negativno da utiče na zdravlje zaposlenih i da izazove umor, glavobolju i iritaciju disajnih puteva zbog hemikalija koje ispuštaju dezodoransi, šminka i lak za kosu.

kancelarija
pixabay.com

Naučnici sa američkog univerziteta Perdju istraživali su kvalitet vazduha u radnim prostorijama i došli su do zapanjujućih saznanja. Otkrili su da je koncentracija hemikalija koju ispuštaju dezodoransi, šminka i lak za kosu, 20 puta veća u zatvorenom prostoru nego na otvorenom. U četiri kancelarije postavili su senzore za merenje nivoa zagađenosti.

– Loš kvalitet vazduha u zatvorenim prostorijama može negativno da utiče na zdravlje zaposlenih i da izazove umor, glavobolju i iritaciju disajnih puteva – kaže dr Brendon Bur, autor studije.

Ustajali vazduh u radnoj prostoriji, naročito ako u njoj boravi više ljudi, negativno utiče i na produktivnost rada. Autor studije navodi da je cilj istraživanja bio da se ukaže na ovaj problem kako bi se promovisalo zdravlje zaposlenih i njihova produktivnost. Dakle, redovno provetravajte svoju kancelariju.