ZAPANJUJUĆI SNIMCI: Doktorka pokazala pluća penzionera PRE i POSLE korone (FOTO)

Kako doktorka kaže, u pitanju je pacijent star 82 godine, inficiran korona virusom, koji prvog aprila nije primljen na bolničko lečenje.

Pixabay.com

Doktorka Slavica Plavšić, pulmolog u penziji, redovno na društvenim mrežama upozorava na opasnosti od korona virusa, ali donosi i ohrabrujuće vesti.

Jedna takva ohrabrujuća vest sada kruži Tviterom. Kako doktorka kaže, u pitanju je pacijent star 82 godine, inficiran korona virusom, koji prvog aprila nije primljen na bolničko lečenje.

Možda se neko seća pacijenta od 82 godine koji 1.4. nije primljen na bolničko lečenje, sa obostranom pneumonijom, SAT< 90%, temperaturom oko 39 stepeni. Borba je bila žestoka. D dimeri preko 5000jedinica! Zahvaljujući neverovatnoj požrtvovanosti porodice, njihov otac je zdrav i gotovo izlečen. Čuda su moguća! – poručila je doktorka.

Kako je dalje objasnila, ogromnu ulogu u svemu imala je porodica koja je predano negovala čoveka.

Najveće zasluge pripadaju snahi Danijeli! Njena požrtvovanost i posvećenost je neverovatna. Šta znači patrijarhalna srpska porodica! Beskrajno mi je drago sto je otac ozdravio, a njen ogroman trud i angažovanje dalo rezultate. Od srca se radujem i baš sam srećna zbog svih – kaže ova doktorka.

Doktorka je već nekoliko puta kroz razne primere pacijenata pokazivala opasnosti korone. Posebno je pažnju javnosti privukao slučaj četrdesetogodišnjaka koji je izuzetak po težini bolesti i vrlo neuobičajenom radiološkom nalazu.

Nadam se da mi nećete zameriti. Snimci su uznemirujući. Treći je normalan snimak pluća. Prva dva – obostrani Pneumotoraks, pucanje plućne maramice, gnojne šupljine u plućima, sepsa, posledica Kovid19. Muškarac, 40 godina. Već tri meseca se leči u tercijarnoj ustanovi. Sada je stabilan – bila je njena objava na Tviteru uz priložene fotografije rendgenskog snimka pluća.