Zaplakaćete kad čujete PRIČU KOJA SE KRIJE iza ove slike, kao i KAKO ĆE UTICATI NA SVE NAS!

Dr Džozi Rajan drži studentkinjinog sina
Facebook.com/lovewhatreallymatters

Korisnici Interneta širom sveta nadaju se da postoji više ovakvih profesora. Ukoliko se vama desilo nešto slično ili znate za ovakve priče i kod nas, javite nam se!

 

Sara Tompson ima 26 godina i pohađa studije primenjene matematike. Ona je uz to i novopečena mama dečaka po imenu Vilijam Isaja, koji se rodio tokom druge nedelje predavanja.

Prvog dana kad sam otišla na predavanja već mi je prošao termin. Bila sam već 10 meseci trudna – priseća se Tompsonova za “Good morning, America”.

Pošto se porodila i vratila se na predavanja nakon nedelju dana, Saru je dočekalo iznenađenje. Naime, njena profesorka dr Džozi Rajan preklinjala je Tompsonovu da dovede novorođenog sina na predavanja, kako bi lakše izdržala tempo istovremenog obrazovanja i majčinstva.

Sara je napisala priču i poslala fotografiju na popularnu Fejsbuk stranicu “Love What Really Matters”, a mi njenu ispovest prenosimo u celosti:

Ovo je moja profesorka matematike dr Džozi Rajan, sa mojim sinom; ona je neverovatna. Zna da sam radila i studirala tokom trudnoće. Krenula sam na njena predavanja samo nedelju dana pre nego što mi se sin rodio u avgustu i nastavila sam da ih pohađam nedelju dana posle poroaja. Znala je da ću biti rastrzana i bukvalno me je preklinjala da dovedem Isaju na predavanja, čak mi je pokazala i gde se nalazi soba za dojenje unutar zdravstvenog centra na Univerzitetu.
Ohrabrujuća je činjenica da ima ovakvih profesora. Ne samo da je fantastična osoba, ona je i jedan od najboljih profesora matematike koje sam ikada srela. Briljantna je, ćaknuta i štreber – na najbolji mogući način.
Svetu treba više ovakvih nastavnika!
Nadam se da će ova priča podstaći ostale profesore, mlade majke i trudnice koje rade ili studiraju…
Ona me je neprestano ohrabrivala i već nekoliko puta sam dovodila sina na predavanje.
Povremeno nas zasmeje, ali se i dalje bavimo ozbiljnom matematikom.
Živim u savršenom svetu gde učim matematiku na koledžu, sa sinom koji guguče pored mene ili u naručju moje profesorke.
Da, prvi put kad sam ga dovela na predavanje, ovako nas je podučavala, držeći ga u rukama sve vreme – napisala je Tompsonova.

U bezbroj komentara koje su ostavljali korisnici ove društvene mreže oduševljeni time kako je Sara predstavila svoju profesorku, javljaju se i mlade majke koje su doživele da ih profesori maltretiraju govoreći im kako bi bilo najbolje da odustanu od studija jer su rodile.

Međutim, odazivaju se i profesori koji su najavili da će ohrabriti studentkinje da dovode decu na predavanja.

Stoga je za poverovati da će priča mlade Sare Tompson pokrenuti revoluciju u obrazovanju žena širom sveta, pa nam ostaje da čekamo i kada će se i kod nas pojaviti neka slična ispovest.loading...