Zaplenjena tona kokaina, uhapšen jedan Srbin i dvojica Hrvata

Policija
Sxc.hu/fsc2k5

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je zajedničkom akcija policija Srbije, Španije i Hrvatske zaplenjena 1,1 tona kokaina, što je kako je ocenio, jedna od najvećih zaplena te droge u poslednjih nekoliko godina.

 

– Kokain, koji je prevožen iz Južne Amerike prema Zapadnoj Evropi, pronađen je na jahti ‘Amsterdamer’, u španskim teritorijalnim vodama, u specijalno pravljenim bunkerima – kazao je Stefanović.

Prema njegovima rečima, to je jedna od najvećih zajedničkih akcija tri policije koja je usmerena na sprečavanje šverca velikih količina droge, koje se iz Južne Amerike dopremaju prema Evropi.

– Još jednom pokazujemo da je Srbija posvećena borbi protiv narkotika i srpska policija pokazuje spremnost i sposobnost da presretne čak i najveće količne droge koje se putem narko kartela šalju prema Evropi – kazao je ministar i dodao da MUP nastavlja da “čuva bezbednost i sigurnost Srbije i tako sprečava dolazak droge na srpske ulice”.

Stefanović je rekao da su u toj policijskoj akciji uhapšene tri osobe zbog sumnje da su na jahti “Amsterdamer” krijumčarile kokain, među kojima je jedan srpski državljanin i dva državljanina Hrvatske.

Kako je saopštio MUP, sve aktivnosti srpske policije preduzimane su u koordinaciji i saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Dodaje se da je vrednost zaplenjenog kokaina, izuzetno visokog kvaliteta i čistoće, procenjena na 44 milona evra kao i da je u okviru iste akcije, policija u Valensiji uhapsila više osoba pripadnika te organizovane kriminalne grupe.loading...