ZAROBLJEN U TELU DETETA: Celog života pati od retke bolesti, a kada pokaže ličnu kartu policajci ostanu u čudu! (VIDEO)

Tomaš Nadolski, iz Olesnjice u Poljskoj, ima 25 godina, ali zbog retke bolesti izgleda kao da mu je 12.

printscreen/youtube.com/Uwaga! TVN

Nadolski, zaglavljen u telu dečaka od 12 godina, opisao je konstantni bol koji doživljava zbog retkog poremećaja poznatog kao Fabrijeva bolest.

Ova bolest pogađa bubrege, srce i kožu, a dovodi i do gomilanja određene vrste masti što znači da telo ne može da preradi masne molekule.

– Želeo bih da izgledam kao muškarac mojih godina. Mrzim ovog dečaka kojeg svakog dana gledam u ogledalu jer to nisam ja – rekao je Nadolski.

Problemi su počeli kada je imao 7 godina. Počeo je da povraća posle svakog obroka i da oseća bolove u stomaku, rukama i nogama.

– Drugovi u školi su me zadirkivali da sam kostur i da sam izašao iz Aušvica. Roditelji su bili slomljeni. Videli su da nešto nije u redu, ali su verovali doktorima da je u pitanju mentalni problem i da samo treba da jedem više – rekao je.

Tomaš je ispričao kako ga rođaci i dalje doživljavaju kao dete, zbog čega je došlo do natezanja odnosa među njima.

– Kada sam kod kuće, uglavnom sedim sam u sobi. Usamljen sam i nemam dovoljnu podršku svoje porodice već godinama. Ova bolest mi je uništila odnos sa porodicom – otkrio je on.

Prema njegovim rečima, bolest ga uništava svakog dana jer ljudi ne žele da prihvate njegove prave godine.

Zbog konstantnih bolova u stomaku ne može da jede, pa je 20 sati dnevno prikačen na infuziju. Uzima i lekove protiv bolova, kao što je morfijum, a stopala su mu toliko deformisana da mora da nosi specijalne cipele.

– Boli me svaki deo tela, ne mogu da spavam i živim normalno. Jednom, kada su me zaustavili policajci, pokazao sam im ličnu kartu, a oni su me optužili da sam je falsifikovao – rekao je na kraju nesrećni mladić.