ZAROBLJENI DŽIHADISTA OTKRIO: Kroz Srbiju je prošlo puno TERORISTA sa samo JEDNIM ZADATKOM

Somalija
Youtube screenshot

U Siriji je otkriven kamp takozvane Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) za obuku džihadista za napade po Evropi, a za dve i po godine rada kampa, na područje Evrope prebačeno je više od 50 terorista, većinom "balkanskom rutom" čiji je centar Srbija, tvrdi zagrebački "Večernji list."

 

Džihadista zarobljen u nedavno oslobođenom iračkom gradu Mosulu otkrio je istražiteljima podatke o kampu za obuku terorista koji su imali zadatak da izvode terorističke napade širom Evrope. Kako tvrde irački istražitelji, radi se o izuzetno visoko pozicioniranom teroristi koji je bio oženjen sestrom jednog od najbližih saradnika kalifa Abu Bakr Al-Bagdadija – navodi “Večernji list” na svom sajtu.

 
Uhapšeni džihadista istražiteljima je dao podatke da se taj kamp za obuku elitne jedinice samoubica koji su pripremali napade po Evropi nalazi na području Sirije – tvrdi list.

Kako se navodi, ta jedinica je bila u koordinaciji sa simpatizerima terorističke organizacije Islamska država koji su regrutovani preko interneta i društvenih mreža po celoj Evropi.

Svi ti teroristi po završetku obuke su preko Turske, i dalje “balkanskom rutom”, sa lažnim sirijskim i iračkim pasošima, prebacivani u evropske zemlje sa grupama migranata, navodi list.

Džihadista je otkrio i da su poslednji teroristi balkanskom rutom prebačeni u februaru 2017. i da je kamp još uvek aktivan.

Za dve i po godine rada kampa, samo na područje Evrope prebačeno je više od 50 terorista, spavača-samoubica koji čekaju naredbu za akciju, tvrdi list, navodeći da je džihadista otkrio da su napade na Pariz i Brisel 2015. i 2016. izveli teroristi koji su završili obuku upravo u tom kampu.