ZARONITE U PODVODNI SVET “Beogradskog mora”: Saznajte kakva sve “ČUDOVIŠTA” žive u Adi Ciganliji! (VIDEO)

ada ciganlija
dnevno.rs/kolaž

Šta se to sve krije ispod površine Savskog jezera?

 

Foto: Wikipedia.org/Magyshadow 

Kada kažete Ada Ciganlija, svaki Beograđanin će iste sekunde pomisliti na uživanje u kupanju, sunčanju i žurkama po brojnim kafićima ove gradske oaze.

“Beogradsko more” je, bez sumnje, omiljeno kupalište svim generacijama. Međutim, ono o čemu retko kad razmišljamo svi mi, dok se osvežavamo na ovom kupalištu, jeste – šta se to sve krije ispod dubina Savskog jezera?

Pored brojnih zanimljivih podataka koji se vezuju za Adu Ciganliju, počev od toga da je u prošlih nekoliko decenija pretvorena od mesta poznatog po zatvoru i izvršenju smrtnih kazni u izuzetno popularnu višefunkcionalnu rekreacionu zonu u Beogradu, poznatu po svojim plažama i sportskim objektima – podjednako je interesantno da na dubinama do 13 metara živi čak 13 vrsta riba!

Savsko jezero je dužine 4.2 kilometara, a prosečne širine 200 metara. Tu živi 13 vrsta riba, puževa, rakova, meduze, školjki i kornjača. Takođe, Ada je veoma atraktivna za ronioce koji u njoj uživaju tokom cele godine.

Tako je Škola ronjenja “Svet ronjenja” imala uvid u podvodni svet našeg glavnog gradskog kupališta i tom prilikom zabeležila kadrove koji će vas ostavito bez daha!

Leto je period pojačane aktivnosti mnogih riba, među kojima se najviše izdvaja som, koji je apsolutni gospodar Ade! 

A, ko se sve još krije u Adi i kako izgledaju “nevidljive” živuljke, najbolje je da pogledate u nastavku: