Zašto je potrebno imati moderan sistem evidencije RADNOG VREMENA?

Kvalitetno upravljanje radnim vremenom zaposlenih je veoma važan deo poslovanja svake kompanije i zbog toga je važno da postoji sistem koji će na pouzdan i lak način to omogućiti.

Sat
Pixabay.com

Sistem za evidenciju radnog vremena zaposlenih nije nešto što je izmišljeno u modernom dobu. Ranije je to bio portir koji je ručno upisivao svakog radnika i na osnovu tih zapisa se računalo radno vreme provedeno na poslu. Razvojem industrije razvijao se i način vođenja evidencije pa tako danas imamo jednostavna i moderna rešenja koja na lak način obračunavaju radne sate i tako utiču na povećenje produktivnosti zaposlenih, smanjenje troškova i administracije… o kojima možete naći više informacija na trackworktime.com

Nekadašnje ručno upisivanje radnih sati dovodilo je do niza grešaka, pogrešno upisanih sati, a dolazilo je do propusta i zbog velikog uticaja ljudskog faktora. Takvi propusti mogu koštati kompaniju dosta novca i zato su ovakve greške jednostavno nemoguće uvođenjem elektronske evidencije. Na ovaj način se dolazi do poboljšanja atmosfere na radnom mestu, povećava se sigurnost i poverenje radnika da će svaki minut koji je  proveo na radnom mestu biti ispoštovan.

Smanjite Vaše troškove

Kvalitetnim upravljanjem radnim vremenom jednostavno ćete smanjiti troškove poslovanja. Bez obzira da li imate malu firmu ili veliku kompaniju i bez obzira čime se Vaša firma bavi, sa elektronskom evidencijom radnog vremena možete na lak i  efikasan način da obračunate radno vreme. Svaki zaposleni će moći da ima jasan i koncizan uvid u spisak svojih dolazaka i odlazaka i tako znati tačan broj sati provedenih na poslu.

Fokusirajte se na druge zadatke

Osoblje koje radi u ljudskim resursima (HR odeljenjima) provodi mnogo vremena obračunavajući ručno radne sate za svakog zaposlenog. Usred preopterećenosti, zamora i nagomilavanja obaveza mogu se desiti i neželjene greške pri obračunu. Ulaganjem u automatizovan sistem zaposleni u HR odeljenju svoje znanje i stručnost mogu iskoristiti produktivnije, na drugim radnim zadacima koji će unaprediti poslovanje Vaše kompanije.

Povećajte produktivnost

Elektronska evidencija radnih sati omogućiće Vašoj kompaniji da poveća produktivnost i efikasnost u poslovanju, preko povećanja radne discipline, smanjenja kašnjenja i neopravdanih odsustava sa posla, a da pri tome ne naruši zadovoljstvo radnika. Precizni i jasni izveštaji o radnom vremenu zaposlenih će doprineti tačnom obračunu radnih sati i prekovremenog rada što kod zaposlenih koji poštuju radno vreme firme povećava motivaciju kada znaju da će im svaki radni sat biti adekvatno obračunat. Na ovaj način Vaša firma će obezbediti sigurnu budućnost i za sebe i za svoje zaposlene.

Izbegnite ljudske greške

Koliko god imali poverenje u svoje zaposlene čak i onaj najpošteniji može napraviti jednostavnu grešku u upisivanju i izračunavanju radnog vremena. Takva greška, nevažno da li je slučajna ili namerna, može Vam naneti mnogo štete i gubitaka pri obračunavanju radnih sati, a samim tim i sumnju u sam obračun. Na taj način zaposleni gube poverenje u firmu jer se njihovo vreme provedeno na poslu ne računa adekvatno i samim tim su manje motivisani u ispunjavanju radnih obaveza.

Rešite se papirologije

Zaposleni u HR odeljenju često se nalaze pod pritiskom da što pre završe obračune radnih sati da bi se u zadatom roku isplatila zarada, imaju malo vremena za pregledavanje vremenskih kartica i dokumentacije koja se svakodnevno gomila na njihovom stolu, a pritom moraju voditi računa da sve bude tačno i precizno izračunato da se ne bi oštetila ni kompanija, a ni zaposleni. Automatizovan sistem evidencije ukloniće nepotreban stres i eliminisati gomilu nepotrebnih papira.

Sistem za evidenciju radnog vremena Vam štedi novac na više načina. Smanjivanjem papirologije i uvođenjem automatizovanog sistema oslobodili ste radnike u HR odeljenjima prekomerne administracije koji sada mogu više da doprinesu napretku kompanije obavljajući druge poslove. Uklanjanje ljudskih greški i izrada preciznih izveštaja povećaće motivaciju zaposlenih koji znaju da će im svaki sat biti adekvatno plaćen. Kompanije koje implementiraju ovakav sistem povećaće svoju produktivnost čime stiču dugoročan benefit, povećanje profita i brz povraćaj svoje investicije.