ZASTRAŠIVANJE NA DELU: Evo šta je pisalo na lecima kojima je zasuto dvorište Televizije N1

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) podržao je protest Grupe za slobodu medija ispred Vlade Srbije koji će biti održan večeras nakon što su dve maskirane osobe - "fantomi", ubacile 500 letaka u dvorište zgrade Televizije N1.

printscreen

Ocenjujući da je reč o “nedopustivom pritisku i zastrašivanju novinara“, PUF je u saopštenju naveo da iza tog čina stoje “naprednjaci angažovani u drugoj smeni, da na kukavički način rade i govore ono što Vučić misli” i poručio organizatorima protesta da “njihova meta ne treba da budu ‘fantomi’ već dobro poznata lica koja rade u zgradi vlade”.

– Kao što se ne može svako bedno piskaralo zaposleno u Informeru nazivati novinarem, tako ni sve osobe s maskama na licu nisu fantomi – stoji u saopštenju.

Neformalna Grupa za slobodu medija održaće večeras u 18 časova protest ispred zgrade Vlade Srbije povodom toga što su dve maskirane osobe – “fantomi”, ubacile 500 letaka u dvorište zgrade Televizije N1.

Na lecima je ispisano ‘Republika Srbija, dovidjenja. Dobrodošli u Luksemburg’, što je sasvim jasna poruka da novinari koje režim ne uspeva da kontroliše, nisu dobrodošli u Srbiji, da za njih nema mesta ovde i da bi ih trebalo proterati, izbrisati, onemogućiti – ocenjeno je u saopštenju neformalne Grupe za slobodu medija.