Ocenjujući da je reč o “nedopustivom pritisku i zastrašivanju novinara“, PUF je u saopštenju naveo da iza tog čina stoje “naprednjaci angažovani u drugoj smeni, da na kukavički način rade i govore ono što Vučić misli” i poručio organizatorima protesta da “njihova meta ne treba da budu ‘fantomi’ već dobro poznata lica koja rade u zgradi vlade”.

– Kao što se ne može svako bedno piskaralo zaposleno u Informeru nazivati novinarem, tako ni sve osobe s maskama na licu nisu fantomi – stoji u saopštenju.

Neformalna Grupa za slobodu medija održaće večeras u 18 časova protest ispred zgrade Vlade Srbije povodom toga što su dve maskirane osobe – “fantomi”, ubacile 500 letaka u dvorište zgrade Televizije N1.

Na lecima je ispisano ‘Republika Srbija, dovidjenja. Dobrodošli u Luksemburg’, što je sasvim jasna poruka da novinari koje režim ne uspeva da kontroliše, nisu dobrodošli u Srbiji, da za njih nema mesta ovde i da bi ih trebalo proterati, izbrisati, onemogućiti – ocenjeno je u saopštenju neformalne Grupe za slobodu medija.