ZATEGNUTA SITUACIJA U MAKEDONIJI: “Imamo dokaze o veoma OFANZIVNOM DELOVANJU protiv Srbije”

zastava makedonije
pixabay.com

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su srpski nadležni organi ustanovili i dokazali da je protiv Srbije izvršeno obaveštajno delovanje i da je zbog toga povučeno osoblje naše ambasade iz Makedonije.

 

Naši nadležni organi su ustanovili i pružili nam dokaze i saznanja o obaveštajnom delovanju protiv institucija Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić novinarima.

Naveo je da je za tu odluku bilo nekoliko razloga, ali da su “nadležni organi” ustanovili to i predstavili i njemu i Vladi Srbije dokaze o takvom delovanju.

Kako je poručio, bez obzira na to Srbija će nastaviti da neguje prijateljske odnose sa Makedonijom.

MOGUĆI RAZLOG POVLAČENJA DIPLOMATA: Makedonija se sprema da podrži prijem Kosova u UNESCO?

 

Istakao je da je na Srbiji “samo da naši ljudi budu pripremljeni i spremni i da se zaštiti prijateljstvo Srba i Makedonica, ali i da znamo kako je delovati u drugačijem i novom okruženju koje nama nije bilo poznato do pre nekoliko meseci”.

Čekaćemo šta će Albanci da kažu za Kosovo u Uneskou i čekaćemo šta če Skoplje na to da kaže. Naše je da se pripremimo i da umemo da odgovorimo. Da zaštitimo naše delovanje od uticaja spoljnih faktora i delovanja, rekao je Vučić.

Na pitanje da li je “spoljna sila” Rusija, Vučić je rekao da na to nije pomislio dok je govorio.

Međutim, ranije danas, makednoska agencija “Maksfaks”, kao i “Sputnjik”, javili su da je Vlada Makedonije pripremila predlog za podršku učlanjenja Kosova u Unesko i da je to jedan od razloga što je Ministarstvo inostranih poslova Srbije povuklo osoblje ambasade iz Skoplja na hitne konsultacije u Beograd.