ZAVEJANA HRVATSKA: Širom zemlje zatvoreni putevi ZBOG SNEGA (FOTO)

sneg
pixabay.com

Zahlađenje sa kišom, a u višim predelima i snegom koje su proteklih dana najavljivali meteorolozi, stiglo je u Hrvatsku u nedelju. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, sneg je pao na Sljemenu, u Lici i Gorskom kotaru, a i Hrvatski autoklub javlja da je u tim delovima Hrvatske otežan saobraćaj.

 

U 7 sati u nedelju najviše je snega bilo na mernoj stanici Puntijarka na Sljemenu, gde ga je napadalo 18 centimetara. Na Zavižanu ga već ima 11 cm, dok je novi snežni pokrivač zabeležen u Delnicama (10 cm), Pargu pored Čabra (9 cm), Plitvičkim jezerima (5 cm), Crnom Lugu (4 cm) i Otočcu (1 cm).

U nedelju se, prema najnovijoj prognozi, očekuje pretežno oblačno s kišom, a u višim predelima sneg uz stvaranje snežnog pokrivača. Najveći deo kiše u unutrašnjosti pašće u prvom delu dana, a na Jadranu, posebno u Dalmaciji, ponegde i izraženiji grmljavinski pljuskovi, piše Jutarnji list.

U priobalju duva jak vetar, mestimično sa olujnim udarima. Mogući su odroni.

Vozačima savetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima, održavaju bezbedonosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez propisne zimske opreme – poručuje HAK (Hrvatski autoklub).

Za kamione sa prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog putnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri te obrnuto.