ZAVRŠEN PRETRES KLUBA NA TERAZIJAMA: Zaplenjena CRNA KESA i priveden muškarac

Srpska policija je u nastavku borbe protiv organizovanog kriminala izvršila pretres poznatog prestoničkog lokala "Kasina" na Terazijama čiji je suvlasnik navodno Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, koji se dovodi u vezu sa grupom Velje Nevolje.

screenshot/youtube.com/Nova

Policija je nakon nekoliko sati završila sa pretresom poznatog ugostiteljskog objekta “Kasine” na Terazijama, za koji se navodi da je kao obezbeđenje radila ekipa Veljka Belivuka, a policajci su klub pretraživali i sa policijskim psima.

Kako javljaju beogradski mediji, policija je iz kluba iznela kutiju u crnoj kesi, a sa pripadnicima MUP-a je krenuo i jedan muškarac iz tog objekta, za koga mediji tvrde, da je jedan od zaposlenih.

Na autobuskoj stanici ispred “Kasine” bila su parkirana tri policijska kombija, a na platou ispred restorana okupljen je veliki broj novinarskih ekipa.

Specijaci sa maskama i dugim cevima vršili su pretres objekta, a blokiran je bio i prolaz do “Kasine”, dok su brojne ekipe policije u klubu vršile pretres. Policija je u klub uvela i pse radi pretrage samog lokala.

U isto vreme policija nekoliko kilometara dalje u luksuznom naselju u centru grada “Central Garden” pretresa štek stan i garažu D.Š. vođe navijača “Alaktraza” koji je uhapšen sinoć i kod kog je pronađeno oružje. U njegovoj garaži pronađeno je šest automobila, a jedan od njih ima i blinker.

Podsetimo, Aca Kajmaković je u utorak priveden u policiju na informativni razgovor gde je tri časa govorio policiji o svojim vezama sa Veljkom Belivukom – Veljom Nevoljom. Kajmaković je tada ispričao da je Belivuk u leto 2020. preuzeo obezbeđivanje Kasine.

Da li je, s druge strane, hapšenje vođe “Alkatraza” na neki način povezano sa policijskom istragom koja se vodi protiv kriminalne grupe koju je predvodio Belivuk za sada nije poznato, ali je jasno da je pretres “Kasine” deo finansijske istrage protiv Belivukove grupe.