ZAVRŠENA POTRAGA ZA NESTALIM AVIONOM: Letelica se srušila na Kozari, ima poginulih (VIDEO)

Dva člana posade aviona, koji je u četvrtak nestao na području Kozare, poginula su, a radi se o Moldavki (31) rumunskog državljanstva i Beograđaninu (34).

printscreen/youtube.com/ATV

Kako je potvrdila Mirna Miljanović, načelnica Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS, jedno telo je pronađeno u avionu, a drugo pored olupine.

Pripadnici SAJ Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na lokalitetu Kozara pronašli su avion koji je nestao.

Avion je nestao u četvrtak oko 14 časova iznad Omarske, a odmah je pokrenuta intenzivna potraga koja je trajala do sinoć u ponoć, a nastavljena je jutros u 8 sati.

Timovima Civilne zaštite Srpske su se pridružili pripadnici Gorske službe spasavanja Foča, pripadnici MUP-a Republike Srpske, planinari, zaposleni u preduzeću “Šume Srpske” i lovci.

U sportskom avionu bili su pilot i operater, odnosno, rumunska državljanka i njen kolega. Uzroci pada sportskog aviona zvanično nisu saopšteni.

Prema kazivanju meštanina Dragoja Šmitrana, avion se najverovatnje razbio nakon udara u stenu.

On je za lokalne medije rekao da se upravo vratio sa mesta nesreće, gde je veći broj policajaca i drugih službi koje su učestvovale u potrazi.

– To je izrazito nepristupačan teren, sa mnogo kamenitih stena. To mesto je ovde poznato kako Kik i Crna lokva. Do mesta nesreće je veoma teško doći, čak i terenskim vozilom – rekao je Šmitran.

Kako je rekao, situacija u Subotićima je dramatična i potresna.

Avion se vraćao iz Velike Kladuše za Banjaluku, sa čijeg je aerodoroma odleteo za Kladušu.

U povratku iz Kladuše avion, koji je prevozio vakcine za životinje, nestao je sa radara.

Inače, avion je u vlasništvu firme iz Beograda.