Završena potraga za ubicom trudnice: Evo šta je uradio kada ga je stigla policija

Osumnjičeni za ubistvo supruge koja je bila pred porođajem izvršio je samoubistvo u prisustvu kosovske policije.

Pixabay.com

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo u petak u prisustvu kosovske policije, nakon što je lociran u selu Davidovac kraj Štimlja.

– Nakon intenzivnog rada svih jedinica kosovske policije, lociran je ubica. Uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju s njim o predaji, on se ubio – naveo je Svečlja.

U policijskom saopštenju navodi se da je on izvršio samoubistvo vatrenim oružjem.

U vezi sa ovim slučajem nastavljaju se dalje radnje nadležnih policijskih jedinica, uključujući uviđaj na licu mesta, a o daljim postupcima obavešteni su tužilaštvo i policijski inspektorat.

Kako navode mediji na albanskom, tridesetpetogodišnju trudnicu je u sredu uveče, ispred Ginekološke klinike, ubio njen suprug. Ona je u tom trenutku bila pred porođajem.

Njeno ubistvo izazvalo je brojne reakcije, a u petak je u Prištini održan protest na kome je zatraženo da se ubistvo žena tretira kao vanredna situacija u zemlji.

Ubistvo trudnice drugo je slično za nekoliko dana na KiM. U Prištini je 30. novembra 63-godišnju ženu ubio sekirom njen 70-godišnji suprug.