ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Lekari traže NAJSTROŽE MERE, alarmantno stanje u gradu na jugu Srbije

Medicinski deo Kriznog štaba je predložio uvođenje policijskog časa, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

printscreen/youtube.com/KTV Televizija

Medicinski deo Kriznog štaba traži uvođenje vanrednog stanja i policijskog časa, a odluka će biti doneta narednih dana, naveo je pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Oni smatraju, kako je naveo, da smanjenje rada za sat, dva ili tri u objektima gde je veliki promet, ne donosi ništa u pogledu borbe protiv širenja koronavirusa.

Naveo je da je stav tog dela štaba “jasno i decidno”da bi u ovom trenutku to bilo najcelishodnije rešenje, bez ulaženja u to kakve bi ekonomske posledice “lokdaun” izazvao.

Gojković je istakao da je ostalo da se članovi Štaba sastanu u “sledećih dan, dva” ponovo, da se do tada obave različite konsultacije i da se zatim donese odluka adekvatna i najbolja za sve.

Niko u javnosti, kako je rekao, ne treba da oročava tu odluku i ona će biti doneta narednih dana.

– Moramo voditi računa o javnom zdravlju, interesu naših građana, i zdravlja, ali se moramo voditi i mišlju kako ćemo kao država nakon godinu dana u svemu ovome da podnesemo ne samo ekonomski, nego i u ostalim aspektima, sociološki, psihološki, mentalno eventualno novi “lokdaun” – rekao je Gojković.

“Ako bude veliki broj zaraženih, nećemo moći da vakcinišemo ljude” 

Najveći problem je, kako je ukazao, da se uspešno sprovede vakcinacija u uslovima povećang broja obolelih.

– Ako budemo imali veliki broj zaraženih, nećemo moći da vakcinišemo ljude – upozorio je Gojković.

On je najavio da će već sutra posebna ekipa iz Ministarstva zdravlja sutra otići u Vranje, gde će videti na licu mesta zbog čega ima tako velikih problema u tom gradu.

– Veoma je čudno da je Vranje u svim mogućim brojevima ima ogroman broj pacijenata, tu se nešto dobro ne događa i tim će videti u čemu je problem – kaže Gojković.