ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Srbija se zatvara tokom vikenda, važna odluka za srednje škole

Krizni štab preporučio je Vladi Srbije da za vikend od subote u 12h do ponedeljka u 06h bude zatvoreno svi lokali, osim cvećara, prehrambenih radnji, pumpi, apoteka i dostava hrane. Srednje škole od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu.

printscreen/youtube.com/KTV Televizija

Na planinskim centrima se sve zatvara za vikend. Kada je reč o cvećarama, koje u odnosu na druge objekte ostaju otvorene, one će raditi do 12 časova zbog Zadušnica.

Takođe, usvojeno je da se pojača nadzor nad objektima koji rade. Sve ove mere trebalo bi sada na zasedanju da usvoji Vlada Srbije.

Podsećamo, prema današnjim podacima, u Srbiji je na korona virus testirano 15.774 osoba, od kojih je pozitivna 4.071 osoba dok je, nažalost, 17 osoba preminulo. Na respiratorima je 166 pacijenata.

Uoči sednice Kriznog štaba oglasio se dr Kon koji je rekao da smatra da mera koju je predložio medicinski deo Kriznog štaba – sedmodenvno zatvaranje – nije dovoljna. Čak, prema njegovom mišljenju ta mera je “apsolutno minimalna”.

Od ponedeljka srednje škole prelaze na onlajn nastavu.

– Dugotrajno zatvaranje teško da je opcija za Srbiju, ali je nemoguće ne reagovati na ovakvo povećanje vrisusa – rekao je dr Kon.

Govorivši o vakcinaciji, dr Kon je rekao da će u narednom periodu biti poziva građanima da se vakcinišu.

– Nema razloga da bilo šta zaustavi vakcinaciju, nastaviće se svojim tokom – rekao je dr Kon.