ZAVRŠENA SEDNICA: Savet za nacionalnu bezbednost od Vučića “DOBIO ZADATKE” za delovanje na Kosovu

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost završena je nakon skoro dva sata. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić obratio se medijima nakon sednice.

Marko Đurić
Beta

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da su bezbednosne službe dobile svoje zadatke, posebno za sprečavanje “agenturnog delovanja” pojedinih političara i sveštenika.

On je rekao da su “pojedini” političari i verski velikodostojnici optuživali svoju zemlju (Srbiju) da planira zločine prema svom narodu i za “nekakve scenarije dogovorenih sukoba” i na taj način doveli Srbiju u situaciju da umesto o neispunjavanju dogovora o Zajednici srpskih opština govori o bezbednosti Srba na Kosovu.

Đurić je rekao da se na sednici Saveta analizirala političko bezbedonosna situacija na Kosovu i Metohiji, kao i u regionu i da se analiziralo stanje u službama bezbednosti i odbrane i obaveštajnim službama.

On je rekao da će Srbi na Kosovu i Metohiji poslušati apel predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da neće nasedati na provokacije.