Završeni radovi, Vesić se pohvalio: Ovako izgleda NAJMODERNIJA ŠKOLA U BEOGRADU (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je novoizgrađenu školu u Leštanima, koja je, kako je tom prilikom ocenio, najmodernija u Beogradu.

Beoinfo

Vesić je podsetio da se na toj lokaciji nalazila stara, oronula škola iz 1934. godine, kao i montažni objekat napravljen pre tri decenije i namenjen deci do četvrtog razreda, koji je trebalo da bude privremen. O tome koliko su uslovi za nastavu ovde bili loši govori i činjenica da je škola imala poljski toalet, što je, kako je istakao Vesić, bila sramota za Beograd.

– Posle pet stotina dana, sjajnog rada i uloženih skoro šest miliona evra, imamo novu i najmoderniju školu, koja je rezultat saradnje Republike i Grada. Školu može da pohađa 1.440 đaka, odnosno 720 u jednoj smeni ukoliko je nastava odeljenska, kao što sada resorno ministarstvo traži, a ukoliko je kabinetska oko hiljadu đaka. U Leštanima imamo oko 1.300 dece uzrasta od sedam do 15 godina, što znači da će ova škola biti puna – rekao je Vesić, precizirajući da pojedina deca, koja pohađaju nastavu u Vinči, trenutno ne žele da se razdvajaju od svojih drugara, zbog čega će škola započeti rad sa šeststo đaka, ali će se zasigurno narednih godina formirati nova odeljenja.

Beoinfo

Obaveza Grada Beograda, istakao je Vesić, jeste da do 1. septembra opremi školu. On je izneo i predlog da škola ponese ime Milutina Garašanina, nakadašnjeg predsednika srpske vlade, Kraljevske akademije, Narodne skuštine, ministra koji je, kao i njegov otac Ilija, bio iz Grocke.

– Tako bismo i kroz školu čuvali sećanje na znamenite Srbe koji su stvarali istoriju Srbije, a u ovom slučaju sećanje na čoveka koji ima veze sa Grockom – kazao je Vesić.

Beoinfo

Najavio je i nove projekte u ovom neselju – dom zdravlja i groblje, a pri kraju je i rekonstrukcija vodovodne mreže, naglašavajući da je sve to primer da ljudi u svim delovima Beograda treba da imaju iste uslove.

– To je politika Grada kako bi svi građani osetili da se živi bolje – naveo je Vesić.

Beoinfo

Direktor škole „Nikola Tesla” u Vinči Dragoljub Gačić izrazio je zahvalnost Gradu i Republici, kao i Sekretarijatu za obrazovanje i Opštini Grocka, jer se zajedničkim trudom došlo do cilja.