“Završetak Кoridora 10 bio je ispit generacije, da li je sposobna za velike stvari, i taj ispit je uspešno položen”, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je “budućnost Srbije u povezivanju”, kao i da je Srbija zemlje “privržena miru, saradnji i povezivanju sa regionom i Evropom i dobrim odnosima sa našim susedima, što se pokazuje i završetkom ovog auto-puta”.

Mihajlović je navela da se kompletan istočni krak Кoridora 10 pusta u saobraćaj uoči 11. novembra, velikog praznika Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u kojem je Srbija pretrpela ogromne gubitke, pre svega u ljudstvu.

“Ono o čemu su mnogi sanjali, što se čekalo više od 30 godina, završili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ova Vlada Srbije i Ministarstvo koje vodim. Hvala svim našim radnicima bez kojih ne bismo imali ovaj auto-put, hvala kompanijama, velika zahvalnost Кoridorima Srbije, koji su uspešno vodili ovaj projekat, kao i svim našim partnerima, i verujem da smo svi ponosni na ono što je uradjeno i što ostavljamo građanima Srbije”, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla i da je “misija Кoridor 10 završena, ali nastavljamo sa novim projektima i novim auto-putevima koji će od Srbije učiniti zemlju koja je razvijenija i bolje povezana sa susedima”.

Mihajlović je danas, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovim, premijerkom Anom Brnabić i članovima Vlade Srbije, članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i drugim visokim zvanicama, kao i predstavnicima izvodjača, radnicima i gradjanima, prisustvovala svečanosti povodom puštanja u saobraćaj poslednjih deonica na istočnom kraku Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke.