ZBOG NAPADA NA ZDRAVSTVENE RADNIKE: Policija od četvrtka stalno u bolnicama

Policija
pixabay.com

Policijske patrole biće stalno prisutne u zdravstvenim ustanovama od četvrtka kako bi se zaustavio talas nasilja nad zdravstvenim radnicima.

 

Osim toga, dogovoreno je da se ubrzaju već inicirane izmene zakonskih propisa, kako bi se ovaj problem što efikasnije rešio na sistemski način.

Sve to je dogovoreno između ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića nakon još jednog napada na lekara, ovog puta ginekologa u GAK Narodni front.

ŠOK U PANČEVU: Kada vidite šta su radnici “Higijene” našli u kontejneru, nećete više smeti da im priđete (FOTO)

– Iako je dosadašnjom saradnjom dva ministarstva već bilo uspostavljeno da policijske patrole češće obilaze zdravstvene ustanove (prilikom poslednjeg napada u GAK Narodni front policijska patrola je reagovala za manje od dva minuta) pokazalo se da to u ovom momentu nije dovoljno i da nasilnici i dalje ne prezaju od fizičkih nasrtaja na medicinske radnike – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja još jednom oštro osuđuje svaki napad na zdravstvene radnike, bilo da je verbalni ili fizički, i apeluje da se uspostavi komunikacija između pacijenata i medicinskih radnika na višem nivou uz obostrano uvažavanje i poštovanje, kako se ovakvi i slični incidenti više ne bi događali.

JEZIVO UPOZORENJE IZ RHMZ: Srbiji ponovo prete poplave?

Podsećamo, u Domu zdravlja u Šapcu polovinom januara jedan pacijent ubio je nožem medicinsku sestru koja je nakon toga preminula.