Zbog njih pacijenti SUMNJAJU U SVOJ RAZUM: Seksi medicinske sestre ZALUDELE BEOGRAD (FOTO)

Bliznakinje
Facebook/Danijela Kunarac

Lela i Danijela Kunarac (34) jednojajčane su bliznakinje, uvek identično našminkane, obučene, isfenirane i rade isti posao.

 

Lela i Danijela Kunarac (34) često zbunjuju pacijente u beogradskom Domu zdravlja “Šumice”, prenose Večernje novosti. Mnogi u čekaonici pomisle da je reč o jednoj medicinskoj sestri, dok zajedno ne prođu hodnikom.

Nikolić u podne raspisuje izbore: Evo šta sve treba da znate o njima

Jaka veza
Da priča o jakoj vezi jednojajčanih blizanaca nije izmišljotina, Lela i Danijela su pravi primer.

 – Kada su, jedno vreme, sticajem okolnosti, bile odvojene i radile u različitim objektima, njih dve su se razbolele. Nije bilo druge nego da ih ostavimo da rade zajedno. Lela i Danijela Kunarac (34) jednojajčane su bliznakinje. Još jedan primer uvek upadljivih dvojki. Samo što su njih dve i identično našminkane, obučene, isfenirane i rade isti posao. I to na istom radnom mestu. Dele i ordinaciju, smenu, pa čak i sto – priča direktorka Doma zdravlja “Voždovac” dr Nada Jovanović Vasiljević, pišu Novosti.

Nema dana bez bar jedne anegdote. Interesantno mi je bilo kad me je pacijentkinja koja je sedela u čekaonici stidljivo zamolila da joj objasnim kako uspevam da menjam garderobu tako brzo i zašto to radim toliko često. Zapravo, ja sam tog dana bila u plavim pantalonama, a Danijela u belim. Izgleda da je neke od pacijenata to poprilično sludelo – kaže za Novosti Lela, starija od Danijele za celih 15 minuta.

Lela i Danijela su zajedno išle u osnovnu školu, u Srednju medicinsku, a sada i rade zajedno. U isto vreme idu na godišnji odmor, zajedno i žive, i slobodno vreme uglavnom provode jedna sa drugom.

Beograđani su u poštanskim sandučićima pronašli LETAK koji je neke približio BOGU, a neke RAZBESNEO (FOTO)

– Nekako mislim da je sve to sticaj okolnosti, a ne neka neobjašnjiva privrženost. Nemam drugu braću i sestre, pa da znam da li je ovo poseban odnos. Činjenica je da puno vremena provodimo jedna sa drugom. Imamo isti stil oblačenja. Često završavamo rečenice jedna drugoj i čak čitamo misli jedna drugoj – kaže Danijela.

Duge plave lokne, pramen pomeren na istu stranu, zakačen šnalama, na identičan način.

Šminka istih boja, jednako iscrtane linije oka. Ni hod ni glas nemaju razlike. Nije čudo što ih mnogi pacijenti kada uđu u ordinaciju zbunjeno pitaju da li je između njih ogledalo, ili da posumnjaju u svoj vid, ili razum. Stariji i redovni pacijenti, sa druge strane, dobro ih znaju, a nadenuli su im i nadimak “Barbike”.

U ovom domu zdravlja radimo 12 godina, a poslednje dve smo u istoj smeni. Osim što smo sestre, odlične smo koleginice i uvek jedna drugoj pomažemo kada zatreba. Ranije smo radile u odvojenim smenama, pa mi se događalo da mi pacijent koji čeka već satima, ili je morao da dođe i popodne ponovo, oda priznanje što radim čitav dan – priča Lela.

Osim što dovodi do smešnih situacija na poslu, sličnost, Leli i Danijeli u svakodnevnom životu oduvek je olakšavalo u mnogim prilikama. Nije retkost i da su polagale testove u školi jedna umesto druge, ali i da su zbunjivale mladiće, naročito na letovanjima. Ako se jednoj ne izlazi na dogovoreno piće, ode druga umesto nje, prenose Novosti.