Zbog princa BLOKIRAN saobraćaj od Trga do Kalemegdana: Evo šta će sve visoke zvanice danas obići

Nikolic i Princ Carls
Beta

Britanski princ Čarls danas je s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem položio vence na Spomen-kosturnicu oslobodilaca Beograda i na Vojnom groblju Komonvelta posle čega se uputio u obilazak Kalemegdana.

 

Zbog prolaska kolone s visokim zvanicama bio je blokiran saobraćaj od Trga republike do Kalemgdana, a duž trase su bile raspoređene policijske snage. U konvoju vozila pod policijskom pratnjom bili su i Hitna pomoć i vatrogasci.

Posle obilaska Kalemegdana princ Čarls će u Konaku knjeginje Ljubice prisustvovati sastanku verskih lidera iz pravoslavne, katoličke, anglikanske, islamske i jevrejske zajednice, a potom će se u Patrijaršiji sastati sa srpskim patrijarhom Irinejom.

Vojvotkinja od Kornvola će za to vreme posetiti projekat porodične nege koji podržavaju Unicef i Fondacija Novak Djoković, a potom će zajedno s princom Čarlsom posetiti princa Aleksandra Karadjoredjevića i njegovu suprugu Katarinu u Kraljevskom dvoru na Dedinju.

 

Princ od Velsa u Beogradu će danas obići i Hram svetog Save i posetiti dizajn inkubator “Nova iskra”. Zajedno sa suprugom uveče će biti gost na večeri koju organizuje premijer Aleksandar Vučić.

Za četvrtak je planirana poseta Novom Sadu, Manastiru Kovilj i Sremskim Karlovcima, a uveče će za prinčevski par u Domu Narodne skupštine biti priredjen svečani prijem.

Princ Čarls u Beograd je iz Hrvatske došao u dvodnevnu posetu Srbiji u okviru petodnevne turneje po Balkanu.

Princa od Velsa i vojvotkinju od Kornvola na beogradskom aerodromu dočekao je premijer Vučić, uz počasnu gardu i decu u nošnjama koja su ih poslužila pogačom i solju.