ZBOGOM GRAFITI! Grad rešio da se ovako obračuna sa išaranim zidovima

Podzemni prolaz
Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić je u okviru tradicionalne akcije prolećnog uređenja grada prisustvovao čišćenju podzemnog prolaza kod Igumanove palate. Ovog puta, radnicima „Beograd-puta” i „Čistoće” priključila se i „Roma kompani”, koja je donirala specijalna sredstva za čišćenje grafita.

 

Vesić je istakao da je doniran specijalni antigrafit premaz koji ima takva svojstva da i kasnije umnogome olakšava čišćenje i za naredni period.

– Ovaj premaz omogućava da se kasnije lako uklanja svaki sledeći grafit. Ovakva sredstva predstavljaju svetski standard koji i mi želimo da uvedemo u upotrebu u Beogradu kako bismo lakše održavali javne površine. Pored ovog, postoje i sredstva i premazi namenjeni fasadama i nadam se da ćemo usvojiti standard da se u budućnosti sve nove zgrade premazuju antigrafitnim slojem koji omogućava zaštitu od vandala. Takođe ćemo učiniti sve što je u našoj moći da istu zaštitu dobiju i stare fasade kako bi naš grad bio lep i uredan – rekao je Vesić, zahvalivši na donaciji „Roma kompani” i drugim društveno odgovornim kompanijama koje daju svoj doprinos da ovogodišnja sezona uređenja grada bude uspešna.

– Ovo je jedan od najboljih načina da se uredi naš grad i pozivam i sve druge kompanije da nam se pridruže. Beograd ne može da bude uredan ukoliko u tome ne učestvujemo svi zajedno, gradske službe, građani i društveno odgovorne kompanije. Puno toga u Beogradu još treba uraditi, ali se nadam da ćemo ukoliko se svi zajedno potrudimo, dosta toga uspeti i učiniti grad lepšim i čistijim – istakao je gradski menadžer.

Predstavnik „Roma kompani” Slobodan Koković istakao je da je ovo prva faza pomoći kojom ova kompanija pokazuje svoju društvenu odgovornost i naveo da se radi o specijalnom antigrafitnom premazu koji je izrađen od ekoloških materijala i ne zagađuje životnu sredinu.