ZDRAVI KAO ČELIK: Ovako se deca iz Sibira bore protiv prehlada i bolesti! (VIDEO)

Deca u Sibiru
print screen/facebook.com/David Wolfe

Stigli su nam debeli minusi, mediji nas plaše izrazima „polarno“, „sibirsko“, „orkansko“ i „nikad viđeno“, a roditelji brže bolje svoju decu zabundavaju i napolje eventualno puštaju samo za vreme sunca – i to na kratko. U severnoj Evropi imaju drugačiji recept.

 

Naravno da ne možemo da se poredimo s ljudima koji su i više nego navikli na takve „polarne“ uslove, ali ipak – nemojmo se ni zgražavati nad njihovim navikama. Jer zgražavanje je nešto što će sigurno biti prva reakcija nakon što pogledate ovaj video.

Ipak – tako se to zapravo radi. Da bi telo bilo spremno da se odbrani od spoljašnjih (polarnih) uslova treba biti čvrst i zdrav i zato klinci u severnim delovima Evrope pod obavezno uživaju u ovakvim tretmanima.

Prvo sauna u kojoj se dobro zagreju, potom golišavi trče na sneg gde se zalivaju kantama promrzle vode, dobro se isperu, malo protrčkaraju, malo se grudvaju i nakon 2,5 minuta trče nazad u toplo na grejanje uz šoljicu vrućeg čaja.

To je praksa kojom pročišćavaju svoje telo i pomažu mu da se bolje aklimatizuje, prilagodi uslovima i za čak 95 odsto smanji mogućnost obolevanja. Jer ovakva praksa dokazano pomaže organizmu da se obrani od hladnoće i prehlada na koje se, kada se već jednom malo prehladimo, lepe i druge bakterije i virusi zbog kojih svaka, pa i najobičnija prehlada može izrasti u neku veću bolest. Onu koja se potom razvija brzinom munje kada prehlađen organizam zaključate u tople, zagrejane prostore.

I zato  uprkos minusima, izađite napolje. Obavezno. I ako vam bude ekstra hladno samo se setite da je to zato što niste nikada provodili ovakvu praksu već ste svoje telo uvek čuvali na toplom.