ZDRAVSTVENI SISTEM PRED PUCANJEM: U Srbiji pojedini gradovi uvode VANREDNO STANJE, katastrofalna situacija

Od početka pandemije u Srbiji je koronavirusom zaraženo 66.888 osoba. Do sada je ukupno testirana 1.442.642, a preminulo 915 osoba.

Pixabay.com/Kolaž

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovana 44 pacijenta

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 169 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 78. Uzorkovana je krv kod 99 pacijenata i sačinjena su 83 RTG pluća. Urađena su 63 pi-si-ar i 71 brzi test, a dijagnostikovana bronhopneumonija kod 21 pacijenta.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 44 pacijenta, od kojih je 39 pozitivno na koronavirus.

Sa bronhopneumonijom su 43 pacijenta, na kiseoniku 25. Otpušteno je 10 pacijenata, a od ovog broja 2 su transportovana za Niš, a 2 za Surdulicu. Trenutan broj slobodnih postelja je 136.

U privremenoj bolnici u Areni 447 pacijenata, njih 250 na kiseoniku

Privremena kovid bolnica u “Štark areni” se ubrzano puni. Trenutno je smešteno 447 pacijenata, a ukupno je 510 kreveta.

Koordinator ove privremene bolnice dr Vlado Batnožić kaže za RTS da je 250 pacijenata na kiseoniku i da je reč o dosta ozbiljnim pacijentima sa jednostranom ili obostranom upalom pluća koji zahtevaju ozbiljnu kliničku terapiju.

Šabac – povećan broj pacijenata u bolnici, 287 pregleda u kovid ambulanti

Zbog pogoršanja epidemijske slike u Šapcu, uvedena je vanredna situacija, a Zavod za javno zdravlje preporučio je svim lokalnim upravama u Mačvanskom okrugu da pojačaju mere. Broj prvih pregleda u kovid ambulanti novobolelih znatno je povećan prethodnih dana.

Sa uvođenjem vanredne situacije – u gradu bez manifestacija i svečanosti, ugostiteljski objekti zatvaraju se u 21, bašte mogu biti otvorene do 23 sata, a zatvoren je bazen, spa i velnes centri.

Biće povećana dezinfekcija ulica i svih javnih površina, pa i stambenih zgrada, sportska prvenstva se neće prekidati, kao i do sada biće bez publike.

U Šapcu je skoro 400 zaraženih, juče je bilo 42 pozitivna, povećava se broj pregleda u kovid ambulanti – 287, koliko je bilo tokom druog talasa.

Povećan je broj pacijenata u bolnici – 60 osoba je na odeljenjima Opšte bolnice u Šapcu.loading...